ΑΕΚ: Η UEFA επιθεώρησε την «OPAP Arena» – Πότε θα πάρει άδεια για ευρωπαϊκά ματς

Την πρώτη επιθεώρηση από την UEFA πέρασε η «OPAP Arena» ενόψει της εισόδου της ΑΕΚ στο νέο της «σπίτι».

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, μια και εντός των επόμενων μηνών θα ολοκληρωθούν τα έργα, ωστόσο, η Ένωση θα πρέπει να πάρει τις απαραίτητες άδειες, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την UEFA, αναφορικά με τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για τον λόγο αυτό, στην Αθήνα έχει φτάσει από το πρωί της Τετάρτης (13/07) κλιμάκιο της UEFA, ούτως ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την πορεία των έργων, αλλά και όλους τους χώρους. Συγκεκριμένα, ο επιθεωρητής της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήλεγξε όλους τους χώρους της «OPAP Arena» για περίπου πέντε ώρες.

Δείτε επίσης:  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου: Πρωταθλητές Γιαζιτζίδου και Παγουνάδης

Στο «μικροσκόπιό» του μπήκαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, αλλά και οι υποδομές για διάφορες λειτουργίες του γηπέδου. Αυτή ήταν η πρώτη δια ζώσης επιθεώρηση του νέου «σπιτιού» της ΑΕΚ από την UEFA, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει μία virtual παρουσίαση των έργων και των χώρων.

Εντός των επόμενων ημερών, ο επιθεωρητής αναμένεται να παραδώσει την αξιολόγησή του, η οποία θα κοινοποιηθεί και στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα φτάσει και πάλι στην Αθήνα για επιθεώρηση, προκειμένου να «τεστάρει» όλες τις λειτουργίες σε κανονικές συνθήκες αγώνα και με την παρουσία του κόσμου.

Δείτε επίσης:  AEK: Δικαιώθηκε με Μήτογλου ο Γιαννίκης - MVP με εντυπωσιακά νούμερα (photos+video)

Ο επιθεωρητής ευχαρίστησε τους ανθρώπους του «Δικέφαλου» για την συνεργασία και τη φιλοξενία και πλέον απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την εξασφάλιση της άδειας από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα πρέπει να ανεβάσει στην πλατφόρμα της UEFA τα πιστοποιητικά που απαιτούνται, όπως ασφαλείας, χόρτου και ηλεκτροφωτισμού. Εν συνεχεία θα αξιολογηθούν και θα ακολουθήσει η απόφαση της UEFA.

Source link