Ακραίες προκλήσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Έπος το ’74» και στήριξη Τατάρ – «Βέλη» στην Ελλάδα

Όπως αναμενόταν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε το μπαράζ προκλήσεων με την άφιξή του στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο Τούρκος πρόεδρος φιλοξενήθηκε στη Βουλή του ψευδοκράτους, όπου ανέβηκε στο βήμα και με ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «έπος που γράφτηκε το 1974», αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και χαρακτήρισε ως μάρτυρες τους Τούρκους στρατιώτες που «έφεραν την ειρήνη στο νησί». Παράλληλα, απείλησε όσους «θέλουν να εξαφανίσουν τους Τουρκοκύπριους», ενώ έκανε λόγο πως υπάρχουν κάποιοι στις ΗΠΑ που ενοχλούνται από τα σχέδια της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Παράλληλα, έριξε τα «βέλη» του προς την Ελλάδα λέγοντας ότι δεν μπορεί να μπει πλέον σε διαπραγματεύσεις με την Αθήνα αφού θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως η Άγκυρα δεν πρόκειται επουδενί να υποχωρήσει από τη θέση της λύσης δυο κρατών που προωθεί ο Ερσίν Τατάρ, τον οποίο είπε πως θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Δείτε επίσης:  H τέχνη της Ωριαίας αστρολογίας

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link