Ανακοίνωση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca: Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση μετά τις αλυσιδωτές αναστολές εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Επιμένει ο ΕΜΑ πως τα οφέλη από το εμβόλιο είναι περισσότερα από τους κινδύνους, συνεδριάζει έκτακτα την Πέμπτη για να πάρει νέες αποφάσεις.

Η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες τους. Μετά από πολλές χώρες στη Σκανδιναβία και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ο συναγερμός σήμανε όταν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία ανακοίνωσαν πως επίσης αναστέλλουν τον εμβολιασμό με τις δόσεις από το παρασκεύασμα της AstraZeneca.

Δείτε επίσης:  ΑΕΚ: Κρίσιμες μέρες για Άμραμπατ - Ανένδοτος ο Μαροκινός, επαφή με Κονέ και Αλμέιδα

Τα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα που έχουν εμφανιστεί σε πολίτες που τους χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών να εκφράσουν ανησυχίες και να ζητήσουν νέα γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ το βράδυ της Δευτέρας (15.03) πήρε επίσημα θέση υπογραμμίζοντας πως συνεχίζει την έρευνα γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ωστόσο πως το θωρεί ασφαλές.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link