Απίστευτες ιστορίες με τους λογαριασμούς ρεύματος – Πλήρωσε 4.500 ευρώ και ίσως πάρει 600

Το ΙΝΚΑ προτρέπει τους πολίτες να στέλνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος στο Μαξίμου

Την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει στο gov.gr η πλατφόρμα για το Power pass, την ώρα που η κατάσταση με την ρήτρα αναπροσαρμογής, μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το ΙΝΚΑ προτρέπει τους καταναλωτές να αποστείλουν αντίγραφα των λογαριασμών ρεύματος στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης. Ειδικότερα Το ΙΝΚΑ, σημειώνει ότι, κάθε μέρα γίνεται αποδέκτης εκατοντάδων παραπόνων που αφορούν την ακρίβεια στα τρόφιμα, τις υψηλές τιμές καυσίμων, αλλά κυρίως, το κόστος ενέργειας εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Έχουμε περίπτωση, στην οποία καταναλωτής κλήθηκε να πληρώσει 4500 ευρώ, ως ρήτρα αναπροσαρμογής. Τώρα, ίσως να πάρει 600 ευρώ. Λύθηκε το πρόβλημα;» τονίζει το ινστιτούτο και προσθέτει: «Έχουμε περιπτώσεις ντροπής, όπως την περίπτωση συνταξιούχου των 700 ευρώ ο οποίος έλαβε λογαριασμό 1146 ευρώ, χωρίς να έχει αυξήσει την κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Από τα 1146 ευρώ του λογαριασμού, τα 1000 ευρώ είναι ρήτρα αναπροσαρμογής. Ακόμα και τώρα συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί με ρήτρα καταστροφής. Η αγανάκτηση, ο θυμός, ο οικονομικός και κοινωνικός πόνος των καταναλωτών δεν περιγράφεται. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και δεν αρκούν τα δήθεν μέτρα επιστροφής χρημάτων (έως 600 ευρώ), για να ανακουφίσουν την κοινωνία».

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Αυτά είναι τα «ύποπτα» συμπτώματα των εμβολίων – Οι ειδικοί απαντούν

Το ΙΝΚΑ υπενθυμίζει εξάλλου ότι έχει ζητήσει την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, καθώς την χαρακτηρίζει «άδικη και καταχρηστική».

Επιπλέον αναφέρει ότι: «Ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν οι καταναλωτές για να καλύψουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ζητάμε να μην γίνεται καμία αποκοπή ρεύματος. Ζητάμε να μην γίνεται καμία μονομερής τροποποίηση των συμβάσεων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης καλούμε τους πολίτες καταναλωτές όλων των κατηγοριών να αποστείλουν αντίγραφα των λογαριασμών ρεύματος υπ’ όψη του Προέδρου της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διεύθυνση αποστολής αντιγράφων λογαριασμών ρεύματος.
Προς Μέγαρο Μαξίμου
Γραφείο προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης
Αξιότιμο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Ηρώδου Αττικού
Αθήνα»

Δείτε επίσης:  Προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος: Λήγει την Τρίτη (5/10) η προθεσμία αιτήσεων

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Source link