Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Μεγάλος νικητής ο Κώστας Γκελαούζος με ιστορικό ρεκόρ

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, πραγματοποιώντας ένα ιστορικό ρεκόρ.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός και με σωστή κατανομή δυνάμεων τερμάτισε σε 2:16:49, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Νίκου Πολιά που κρατούσε από το 2004 κατά ένα λεπτό και 7 δευτερόλεπτα (2:17.56).

Στην δεύτερη θέση έγινε η έκπληξη με τον Παναγιώτη Μπουρίκα να τερματίζει σε χρόνο 2:22.33, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσιόλης σε 2:24.05, σε μία πολύ δυνατή κούρσα, παρά το γεγονός ότι φέτος απουσίαζαν τα μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό. Ο Χριστόφορος Μερούσης ακολούθησε τέταρτος με 2:29.58, πιθανότατα στον τελευταίο του μαραθώνιο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Δείτε επίσης:  Igor Belanov - Ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής για τον καιρό του

«Η αλήθεια είναι πως ρίσκαρα πολύ. Πέρασα γρήγορα, αλλά είδα ότι ήμουν δυνατός. Κρατήθηκα και τα κατάφερα. Ευχαριστώ τον κόσμο που μου έδωσε κίνητρο. Αφιερώνω την επιτυχία μου στον Π. Καραϊσκο που δυστυχώς νόσησε πριν λίγες ημέρες από κορονοϊό. Πρέπει όλοι να προσέχουμε τους εαυτούς μας αυτές τις ημέρες, αλλά και τους συνανθρώπους μας. Σε αυτόν είναι αφιερωμένη η νίκη μου» ανέφερε μετά τον τερματισμό του ο Γκελαούζος, που πρόσθεσε:

«Για μένα κάθε τερματισμός είναι μία νέα αρχή. Πάνω σε αυτό που έκανα θα πατήσω, θα δω τα λάθη μου και θα τα διορθώσω για να ανέβω κι άλλο επίπεδο και να μπω σε αγώνες του εξωτερικού με αξιώσεις και σκοπό να ανεβάσω τον μαραθώνιο στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης:  ΝΒΑ: Απίστευτες φάσεις διά χειρός Τρέι Γιανγκ (video)

Πηγή