Αυξημένη για τις επιχειρήσεις, μειωμένη για τα νοικοκυριά η τραπεζική χρηματοδότηση το Φεβρουάριο

Μειωμένη σε σχέση με τον Ιανουάριο ήταν η συνολική τραπεζική χρηματοδότηση το Φεβρουάριο, κάτι που ωστόσο δεν ίσχυσε για τις επιχειρήσεις , καθώς η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς αυτές επιταχύνθηκε το Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 857 εκατ. ευρώ, το Φεβρουάριο του 2022, έναντι θετικής καθαρής ροής 1,671 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το Φεβρουάριο του 2022, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 1,4% από 0,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 969 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε επίσης:  Πιο «εκρηκτική» από ποτέ: Η Γουάντα Νάρα σε νέες μοναδικές πόζες (vid&pics)

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Φεβρουάριο του 2022, ήταν θετική κατά 1 δισ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 994 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 4,4% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) διαμορφώθηκε στο 2,9% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link