Α. Γεωργιάδης: “Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη – Είστε όλοι Πολάκηδες” (ΒΙΝΤΕΟ) – Την παραίτησή του ζήτησε ο Α.Τσίπρας

Γεωργιάδης ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή σύγκρουση στην Βουλή, μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατ’ εξαίρεση βάφτιση εν μέσω πανδημίας στην οποία ήταν νονός ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να παραιτηθεί εάν η βεβαίωση της κατ’ εξαίρεση άδειας που παρουσιάστηκε για την βάφτιση ήταν πλαστή και του ζήτησε να πει  εάν ισχύει πως ο πατέρας του παιδιού που βάφτισε είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις.

Απαντώντας ο Αδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, δήλωσε ότι όντως βάπτισε το παιδί του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργου Κατωπόδη, τόνισε όμως πως δεν υπήρξε ειδική μεταχείριση, αλλά ότι οι γονείς ζήτησαν άδεια για ειδικούς λόγους. Δήλωσε επίσης πως  δεν υπάρχει σύμπτωση καθηκόντων στο γεγονός ότι έγινε κουμπάρος με τον πρόεδρο της ΕΑΑΔΗΣΥ Γιώργο Κατωπόδη.

Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει π ΣΥΡΙΖΑ

«Το έγγραφο είναι απολύτως αληθές. Οι γονείς του παιδιού ενήργησαν χωρίς καμία δική μου εμπλοκή. Το μυστήριο έγινε παρουσία 6 ατόμων» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

Δείτε επίσης:  Ν. Δένδιας για Μέση Ανατολή: Δύο κράτη στα σύνορα του 1967 – Μήνυμα για την Τουρκία: «Δεν βοηθούν οι εμπρηστικές μονομερείς τοποθετήσεις»

«Δεν πρέπει στην πολιτική μας αντιπαράθεση να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Δε θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη».

«Σας έχει παρασύρει το Twitter και το Facebook, πληρώνετε αυτά τα λεγόμενα boots να πετούν λάσπη και προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό το βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά Τσίπρα

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταστρέφει τη χώρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και ότι από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Alpha ότι δέχεται το ρίσκο των διαδηλώσεων η πανδημία επιβαρύνθηκε κατά 160%.

Δείτε επίσης:  Εστίαση: Μέτρα 330 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση. Ποια θα είναι τα κριτήρια επιδότησης. Ποιες και πόσες επιχειρήσεις θα ενταχθούν

Στη συνέχεια, παίρνοντας ξανά το λόγο, ανέφερε ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: Η συμπεριφορά σας προσβάλει κάθε πολίτη

Νωρίτερα, στην δική του παρέμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταγγείλει τον Αδωνι Γεωργιάδη για παράβαση των μέτρων της πανδημίας λέγοντας:

«Πόσες χιλιάδες ανέβαλαν βαφτίσεις, γάμους και δεν μπορούσαν να παραστούν ούτε στις κηδείες των δικών τους; Και τι κάνει ο κ. Γεωργιάδης; Όχι μόνο το διατυμπανίζει, αλλά μας παρουσιάζει και ένα παλιόχαρτο, αυτό είναι το πιο προκλητικό από όλα. Αν είναι αληθές το χαρτί να μας δείξετε πόσες άλλες βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση έχετε δώσει. Αν είναι πλαστό οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του.»

Κάλεσε, ακόμη, τον υπουργό Ανάπτυξης να διαψεύσει εάν ισχύει πως ο πατέρας του παιδιού που βάφτισε είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις. «Θα κληθεί να ελέγξει τον υπουργό και θα είναι αδέκαστος με την υπηρεσία του κουμπάρου του» σχολίασε για να προσθέσει «ή μας φέρατε ξανά τις κουμπαριές και τους κουμπάρους για να μοιράζετε το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν; Η συμπεριφορά σας προσβάλει κάθε πολίτη και η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη. Έχετε χάσει τον έλεγχο και κάνετε τρία πράγματα: βρίζεται όσους σας κάνουν κριτική, απειλείτε όσους έπρεπε να προστατεύετε και προκαλείτε όσους θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη».

Δείτε επίσης:  Τι φταίει και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ

The post Α. Γεωργιάδης: “Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη – Είστε όλοι Πολάκηδες” (ΒΙΝΤΕΟ) – Την παραίτησή του ζήτησε ο Α.Τσίπρας appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.