«Βαρύς» χειμώνας για τα νοικοκυριά: Αυξήσεις «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης (vid)

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τους καταναλωτές, με τις αυξήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο να επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ήδη οι οδηγοί εχουν δει στην τσέπη τους την επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι ακριβότερο κατά 30% έως και 40%. Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη διάθεσή του, θα είναι της τάξεως του 1, 10 -1,15 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, 1,20 -1,25 ευρώ στην περιφέρεια και 1,30-1,35 στις νησιωτικές περιοχές.

Η Μαρία Ζάγκα πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής μίλησε για τον «εφιάλτη» της θέρμανσης που ξεκινάει από την Παρασκευή: «Προβλέπω ότι ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα. Δεν χτυπάει το τηλέφωνο φέτος από τους πελάτες. Παίρνουν επίδομα ορισμένοι αλλά πώς θα τους φτάσει; Έχει αυξηθεί, μεγάλωσε η ομπρέλα. Για να πάρουν το επίδομα, όμως, το καύσιμο πρέπει να είναι διπλάσιας αξίας. Όταν είναι μικρή παραγγελία δεν συμφέρει να κινηθεί το βυτίο. Φέτος είναι σίγουρο ότι το βυτίο θα γίνει γαλατάδικο και θα πηγαίνει μικρές ποσότητες πετρελαίου σε πολλούς πελάτες ενώ υπάρχουν και τα δοχεία», τόνισε μιλώντας στο Open.

Δείτε επίσης:  Baby... Boom στην ελληνική σόουμπιζ! Η Ευαγγελία Συριοπούλου έγκυος στο πρώτο της παιδί!

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο διπλασιάζει το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης και επιδιώκει να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ το Νοέμβριο, ώστε να δοθεί το ποσό πριν τις γιορτές.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link