Βραζιλία-Αργεντινή: Ο κανονισμός της FIFA και η σιγουριά των Αργεντίνων (photos)

Πρωτόγνωρα σκηνικά έλαβαν χώρα στον χτεσινό αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο γήπεδο, καθώς τέσσερις παίκτες της «αλμπισελέστε» οι Λο Σέλσο, Μπουενδία, Μαρτίνες και Κριστιάν Ρομέρο οι οποίοι είχαν ταξιδέψει από την Αγγλία, δεν είχαν τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπήρχαν για τον κορωνοϊό προκειμένου να τους συλλάβουν.

Η FIFA μάλιστα αναφέρει στον κανονισμό της τα εξής: «Η Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος των ομοσπονδιών που συμμετέχουν σε αγώνες που δεν παίζονται ή διακόπτονται οριστικά, εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας που αναγνωρίζει η ίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πειθαρχική επιτροπή της μπορεί επίσης να διατάξει την επανάληψη του αγώνα».

Δείτε επίσης:  ΟΦ Ιεράπετρας: Ανανέωσε ο Χιντζίδης

Ωστόσο υπάρχει και περίπτωση εξαίρεσης για «ανωτέρα βία», κάτι που μένει να φανεί από το ότι αν όλα αυτά που συνέβησαν στο Σάο Πάουλο εμπίπτουν στην περίπτωση αυτή. Μετά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, η αποστολή της Αργεντινής πήγε στα αποδυτήρια αρνούμενη να συνεχίσει.

Στην περίπτωση αυτή, ο κανονισμός αναφέρει τα εξής: «Εάν μια ομοσπονδία αποσυρθεί, εάν ένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί ή εάν διακοπεί οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA θα αποφασίσει κατά την κρίση της τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ένας αγώνας δεν παίζεται ή αν διακόπτεται οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA μπορεί να διατάξει την επανάληψή του.

Εάν την τρίτη ημέρα μετά την διακοπή, ο αγώνας που έχει διακοπεί δεν έχει παιχτεί ακόμη, τα έξοδα που πραγματοποιεί η φιλοξενούμενη ομοσπονδία θα μοιραστούν εξίσου και στις δύο ομοσπονδίες. Η FIFA θα μπορεί να υιοθετήσει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα σχετικά με την επανάληψη του αγώνα».

Δείτε επίσης:  Copa Del Rey: Τα «λιοντάρια» της Μπιλμπάο… πέταξαν εκτός τη Ρεάλ Μαδρίτης (Videos+Photos)

Η σιγουριά των Αργεντίνων

Στις τάξεις της ομοσπονδίας της Αργεντινής υπάρχει βεβαιότητα πως δεν θα χαθεί ο αγώνας στα χαρτιά, καθώς όπως αναφέρουν είχαν έρθει σε συνεννόηση με την συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής, η οποία ήταν σύμφωνη με την παρουσία και τη συμμετοχή των τεσσάρων παικτών που προέρχονται από αγγλικές ομάδες και βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου έπρεπε να μπουν σε καραντίνα με την είσοδό τους στη χώρα του καφέ.

Μάλιστα επισημαίνουν πως ο αγώνας δεν διακόπηκε με υπαιτιότητα της Αργεντινής, αλλά από εξωγενή παράγοντα, όπως την εισβολή των αρχών που είναι υπεύθυνες για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Source link

Δείτε επίσης:  Ισπανία-Ελλάδα: Ενδεκάδα με Ράμος (photos)