Γύρισε ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών – ‘Ωθηση από τον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο

χρηματιστήριο κλείσιμο

χρηματιστήριο κλείσιμο

Με μοχλό τον ενεργειακό και τον κατασκευαστικό κλάδο το Χρηματιστήριο Αθηνών γύρισε σήμερα σε ανοδική πορεία, ανακόπτοντας των πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 837,09 μονάδες, ενώ  κινήθηκε μεταξύ 829,33 μονάδων (-0,30%) και 838,61 μονάδων (+0,81%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 60,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 42,4 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό , ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε με κέρδη 3,06%, με την Jumbo να ακολουθεί με +2,87% και την Τέρνα Ενεργειακή με +2,13%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Eurobank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Λάμδα, Μυτιληναίος και ΟΤΕ, ενώ ήπια κέρδη σημείωσαν οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Δείτε επίσης:  Σε χρονιά ρεκόρ που θα ξεπεράσει το 2019 βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός. Κυριαρχεί το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα”

Στον αντίποδα, η Πειραιώς επέστρεψε στην έντονα πτωτική της πορεία, κλείνοντας με απώλειες 10,67%, με τον Φουρλή να ακολουθεί με το δικό του -3,02%. Απώλειες 1,15% για τον ΟΛΠ και 1,01% για τον Σαράντη, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank και Coca Cola. Η Aegean έκλεισε τελικά αμετάβλητη.

The post Γύρισε ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών – ‘Ωθηση από τον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.