Δήμος Κηφισιάς: Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την ευθύνη για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αναλάβει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή, με ένα 10% των αρχικών βλαβών να παραμένει προς επιδιόρθωση.

«Τον προγραμματισμό των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και ο Δήμος Κηφισιάς μεταφέρει τη πληροφόρηση που λαμβάνει από τον Οργανισμό», αναφέρει σε ενημέρωσή του ο Δήμος Κηφισιάς που αναφέρει ότι τα συνεργεία του μαζί με αυτά του οργανισμού συνεχίζουν τις εργασίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση χωρίς ρεύμα παραμένουν μικρά τμήματα σε Εκάλη, Καστρί, Πολιτεία και στη περιοχή ΑΟ Κηφισιάς, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 10% των αρχικών βλαβών στον Δήμο Κηφισιάς. Όπως αναφέρεται, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 530 πτώσεις δένδρων από τις οποίες μεγάλος αριθμός έχει να κάνει με κόψιμο ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Δείτε επίσης:  Βαρβιτσιώτης για την Ιάκωβο Τσούνη: Η Ελλάς τον ευγνωμονεί

«Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συνομίλησε και εξέθεσε την κατάσταση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου», αναφέρεται στην ενημέρωση.

Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς υποστηρίζει πως στη «μάχη» του αποχιονισμού και των υπόλοιπων εργασιών έχουν ενταχθεί και ιδιώτες ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας υπάρχουν εισηγήσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για κοπές δέντρων. Κάθε χρόνο δημοπρατούνται εργολαβίες για κοπές και κλαδέματα ψηλών δέντρων. Τονίζουμε ότι 2020 ο Δήμος Κηφισιάς απέστειλε στον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 200 έγγραφα αιτήματα για κλαδέματα δέντρων πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων».

Δείτε επίσης:  Copa America: Στην τρίτη θέση η Κολομβία μετά από τρομερό ματς με το Περού

Η ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Έρχεται νέος κωδικος μετακίνησης – Τι θα αφορά

Source link