Δριμύ κατηγορώ Σολτς κατά της Ρωσίας. Κατηγορεί τη Μόσχα για σκόπιμη καθυστέρηση στην επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream 1

Σολτς Ρωσία

Σολτς Ρωσία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατηγόρησε την Τετάρτη τη Ρωσία για καθυστερήσεις στην επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream 1 που πήγε για επισκευή στον Καναδά.

«Αυτή (η τουρμπίνα) μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Η τουρμπίνα λειτουργεί», είπε ο Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο στη Siemens.

«Η μη εκπλήρωση των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου δεν έχει κανέναν τεχνικό λόγο», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Η Μόσχα αρνείται τις αιτιάσεις 

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι περιορίζει τις προμήθειες φυσικού αερίου με προσχήματα ως εκδίκηση για τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αρνείται τις αιτιάσεις και ανέφερε προβλήματα με την τουρμπίνα ως τον λόγο για τις χαμηλότερες ροές αερίου μέσω του Nord Stream 1.

Δείτε επίσης:  Ανάλυση: Οι επενδύσεις που χρειαζόμαστε και που σχεδιάζουμε ή θα είναι «στρατηγικές» ή δεν θα ωφελήσουν τη χώρα και την οικονομία της

Ανώτερος διευθυντής του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε ότι η παράδοση της τουρμπίνας στη Γερμανία από τον Καναδά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης δεν ήταν σύμφωνη με τη σύμβαση.

The post Δριμύ κατηγορώ Σολτς κατά της Ρωσίας. Κατηγορεί τη Μόσχα για σκόπιμη καθυστέρηση στην επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream 1 appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.