Εκτός ορίων ξανά ο Ερντογάν, απειλεί και προκαλεί: “Στην Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές”

Ερντογάν Σμύρνη

Ερντογάν Σμύρνη

«Στη Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»: Με αυτή την δήλωση ο Ταγίπ Ερντογάν τραβά ξανά στα άκρα το νήμα των προκλήσεων, απειλώντας ευθέως ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός επιχείρησε να “ντοπάρει” το εσωκομματικό του ακροατήριο με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και με νέα πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία κατηγόρησε ότι είναι «στο ίδιο κρεβάτι με τρομοκρατικές οργανώσεις»

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα «γεγονότα του 1922 στη Σμύρνη» και είπε ότι «είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές», προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν 100 χρόνια. Και κατέληξε, απειλώντας με επανάληψη της τραγωδίας: «Χαλάσαμε τα όνειρά τους και θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας».

Δείτε επίσης:  Ξεκινά στην Ελλάδα η κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού – Στα νοσοκομεία “Αττικόν” και ‘Σωτηρία” οι δοκιμές

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε δριμύτατα και κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας αποκαλώντας το «φασιστικό» κόμμα «που βαδίζει χέρι-χέρι με το φιλο-κουρδικό κόμμα από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη», ενώ υποσχέθηκε ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ κατά τη διάρκεια επιχείρησης του τουρκικού στρατού.

The post Εκτός ορίων ξανά ο Ερντογάν, απειλεί και προκαλεί: “Στην Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές” appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.