Ελεονώρα Μελέτη: Ολοκλήρωσα την ωοκατάψυξη έχοντας γνωρίσει τον Θοδωρή

Με αφορμή τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων την οποία έχει ξεκινήσει η δημοσιογράφος Ανθή Σαλαγκούδη, η Ελεονώρα Μελέτη μοιράστηκε με τους συνεργάτες της στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τους τηλεθεατές, τη δική της εμπειρία.

«Ιατρικά είναι εύκολη η κατάψυξη ωαρίων. Κάνεις έναν κύκλο ορμονών πολύ μικρό, αναλόγως το πρωτόκολλο και την κατάσταση στην οποία είναι η γονιμότητα σου και σου τα παίρνουν με έναν πολύ ανώδυνο τρόπο. Δεν πονάει. Ψυχολογικά είναι το κομμάτι γιατί μια γυναίκα, η οποία καλείται μια ωοκατάψυξη, σημαίνει ότι έχει έναν λόγο που το κάνει. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι. Μπορεί να έχει φτάσει σε μια κομβική ηλικία, να μην έχεις σύντροφο, να πρέπει να παύσεις για λίγο την ικανότητα της να γίνει μητέρα γιατί μπορεί να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όλα αυτά, λοιπόν, επιβαρύνουν την ψυχολογία» ανέφερε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

Δείτε επίσης:  Ποιο τραγούδι έχει γράψει ο δικηγόρος Β. Καπερνάρος με μουσική Χρήστου Δάντη -Τι είπε στον ΣΚΑΪ

«Σήμερα έχει αρχίσει να σπάει το ταμπού. Θυμάμαι πως μου είχε πει στα 35, πρώτη φορά, ο γιατρός μου για την ωοκατάψυξη. Εγώ 35 χρονών ήμουν το 2013 και μου είχε πει να μην την κάνω ακόμα, “στα 38 όμως αν δεν έχεις βρει έναν σύντροφο έλα να το δούμε”. Όταν λοιπόν έκλεισα τα 38, επειδή δεν είχα σύντροφο, θυμάμαι πως ολοκλήρωσα την ωοκατάψυξη έχοντας γνωρίσει τον Θοδωρή. Απλά δεν έβαλα τέλος σε αυτή τη διαδικασία γιατί το όφειλα στον εαυτό μου. Η γυναίκα που κάνει κάτι τέτοιο κρίνεται. Είναι κάτι που οι γυναίκες πρέπει να το σκεφτούν αν είναι σε μια κομβική φάση, χωρίς φόβο» πρόσθεσε η Ελεονώρα Μελέτη.

Δείτε επίσης:  Dot. στον ΣΚΑΪ: Καλεσμένοι η Ρένια Λουιζίδου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης - Δείτε το τρέιλερ

Πηγή