Ζημιές κατεγράφησαν στη  Wall Street την Παρασκευή, σε μία ακόμη πτωτική εβδομάδα

Ζημιές κατεγράφησαν στη  Wall Street την Παρασκευή, σε μία ακόμη πτωτική εβδομάδα

Ζημιές κατεγράφησαν στη  Wall Street την Παρασκευή, σε μία ακόμη πτωτική εβδομάδα

Ζημιές κατεγράφησαν στη  Wall Street την Παρασκευή, σε μία ακόμη πτωτική εβδομάδα , με τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις να καταγράφει ισχυρές απώλειες. Ο Dow ολοκλήρωσε τη 10η πτωτική του εβδομάδα στις τελευταίες 11, χάνοντας 4,6%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν πτώση εβδομαδιαίως 5% και 5,6% αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας την ένατη χαμένη εβδομάδα στις 10 τελευταίες.

Το sell-off ήταν ευρύ, με σχεδόν κάθε μετοχή του Dow 30 να κλείνει στο κόκκινο. Επίσης, οι μετοχές της τεχνολογίας είναι υπό πίεση καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προστατευτούν από τα υψηλότερα επιτόκια και μια πιθανή ύφεση. Η Apple σημείωσε πτώση 2,9%, ενώ η Microsoft υποχώρησε περισσότερο από 3%. Η Salesforce βυθίστηκε κατα 4% και η Amazon κατά 5%.

Δείτε επίσης:  S&P: Γιατί θα αυξηθεί η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών

Το επενδυτικό κλίμα επιβάρυνε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan ο οποίος κατέγραψε ισχυρή πτώση στο ιστορικό χαμηλό των 50,2 μονάδων για τον Ιούνιο από τις 58,4 του Μαΐου.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow μόνο η Walmart αντιστάθηκε και παρέμεινε σε θετικό έδαφος με μικρά κέρδη. Απώλειες άνω του 6% σημείωσε η Dow Inc, ακολούθησαν οι Goldman Sachs στο -5,65% και η Boeing στο – 5,03%, ενώ βουτιά άνω του 4% σημείωσαν οι Salesforce, JPMorgan, 3M, Microsoft και American Express.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τους τίτλους μιας σειράς εταιρειών του διαδικτύου σε “sell”, γεγονός που άσκησε μεγάλες πιέσεις στις εν λόγω μετοχές. Έτσι, η Netflix Inc. έκλεισε στο -5,1%, η Roblox Corp. κατρακύλησε κατά 8,98% και η eBay υποχώρησε κατά 5,16%. Η Frontdoor Inc. υποβαθμίστηκε επίσης και έχασε 4,7%.

Δείτε επίσης:  Αξιοποιείται το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ένα τεχνικό θαύμα της ρωμαϊκής εποχής.

Η DocuSign Inc. κατέρρευσε με πτώση 24,53%, αφού η εταιρεία ηλεκτρονικών εγγράφων δεν κατάφερε να επιτύχει τα εκτιμώμενα κέρδη του α’ οικονομικού τριμήνου του οικονομικού έτους.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 120,34 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,2% στα 1.875 δολ./oz.

    Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,9% έναντι του ευρώ στο 1,0523 δολ.

The post Ζημιές κατεγράφησαν στη  Wall Street την Παρασκευή, σε μία ακόμη πτωτική εβδομάδα appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.