Καταγγελία «βόμβα» από πρώην ελληνικής ΠΑΕ – «Έπρεπε να κλάψω για να μείνω ελεύθερος»

Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν έχει ο Χοσέ Μεντόσα Ζαμπράνο από την εμπειρία του στην Ελλάδα.

Καταγγελία που θα συζητηθεί έκανε ο Χοσέ Μεντόσα Ζαμπράνο. Ο Περουβιανός που αγωνίστηκε στη Βέροια τη σεζόν 2007-2008 μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και αναφέρθηκε στο πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Έφθασα το 2007 στη Βέροια μόνος μου και λίγο αργότερα ήρθε ο Λουίς Γουαδαλούπε, μου συνέβησαν απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο 39χρονος πλέον Μεντόσα που είναι βοηθός προπονητής στη Ουνιόν Σαν Μάρτιν του Περού.

Και πρόσθεσε: «Όταν έφθασα στην Ελλάδα, ο πρόεδρος μου είπε να μην υπογράψω μέχρι να φθάσει. Το συμβόλαιο ήταν στα ελληνικά, αλλά υπήρχε ένας Βραζιλιάνος που ήξερε τη γλώσσα και μου είπε να βάλω την υπογραφή μου και όταν ήταν ένα δελτίο. Τον άκουσα ανόητα και υπέγραψα. Αλλά ξέρεις πόσα χρόνια ήταν το συμβόλαιο; Τίποτε λιγότερο από πέντε χρόνια. Όταν έφθασε ο εκπρόσωπος μου, τσακώθηκε με τον πρόεδρο. Tότε αγόρασα ένα λεξικό και έμαθα τα βασικά. Στην Ελλάδα είναι ένας άλλος κόσμος».

Δείτε επίσης:  Ο Λίνεκερ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και δεύτερο πρόσφυγα στο σπίτι του

Σε ερώτηση γιατί επέλεξε να αγωνιστεί στην Ελλάδα, αν και είχε προσφορές από άλλες χώρες, απάντησε: «Ίσως αυτή ήταν η μοίρα μου. Είχα προτάσεις από την Ουκρανία και τη Γερμανία, αλλά είχα πενταετές συμβόλαιο και για να φύγω, έπρεπε να κλάψω».

Source link