Κατώτατος μισθός: «Παράθυρο» για περαιτέρω αύξηση – Πόσο θα φτάσει

Σενάρια για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού, εντός του 2022 –πέραν του 2% που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου εξετάζονται από την Κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης δημιουργούν προϋποθέσεις για να «φύγει η οικονομία μπροστά» και αυτό θα επηρεάσει θετικά και τους μισθούς των εργαζομένων. Η νέα διαδικασία διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

«Παράθυρο» για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού άφησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, φέτος δόθηκε μια μικρή συμβολική αύξηση 2% παρότι λόγω της πανδημίας βιώσαμε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης. «Τώρα όμως που η οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης στόχος είναι η ανάκαμψη αυτή να φανεί και στις τσέπες των εργαζομένων», τόνισε και διαβεβαίωσε πως μέσα στο 2022 θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Δείτε επίσης:  Ζώδια Σήμερα 27/01: Υπάρχει φως στο τούνελ

Τα πιο αισιόδοξα σενάρια κάνουν λόγο για αύξηση που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10%. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων που τοποθετούν το ποσοστό της ανάπτυξης στο 8%, κάτι που θα έκανε τον κατώτατο μισθό να φτάσει ακόμα και στα 730 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link