Κλάτενμπεργκ: Κανονικό το γκολ του Εμβιλά, σχεδόν όλα σωστά στη Λεωφόρο (video)

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 24ης αγωνιστικής από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέλυσε όπως συνηθίζει τις επίμαχες φάσεις της 24ης αγωνιστικής.

Μεγάο ενδιαφέρον είχε το σχόλιό του για το γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο, για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος.

Ο Κλάτενμπεργκ ανέφερε πως σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά, ενώ αναφέρθηκε και σε 3 φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα ανέφερε για το γκολ του Εμβιλά: «Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον βοηθό διαιτητή καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση οφσάιντ θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα. Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης, συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και καταλόγισε γκολ.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Αποτελεσματικά τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca κατά της ινδικής μετάλλαξης

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση οφσάιντ αν δεν αγγίξει την μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητά του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα. Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε την μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί».

Όσο για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εστίασε σε τρεις φάσεις που εξετάστηκε, μια για πέναλτι και δύο για κόκκινη κάρτα.

Δείτε επίσης:  Super League: Η βαθμολογία και όλα τα γκολ της 5ης αγωνιστικής (videos+photos)

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Source link