Κορονοϊός: Οι δέκα… υποψήφιες περιοχές για μίνι lockdown – Έρχονται μέτρα για να μην χαθεί ο έλεγχος

Προ των πυλών βρίσκεται το τέταρτο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχώς να αυξάνονται.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στις «κόκκινες» περιοχές και παίρνουν γρήγορες αποφάσεις με σκοπό να μην χαθεί ο… έλεγχος. Τις τελευταίες ημέρες προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα για τις περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας έχει ξεπεράσει το 4%, το οποίο αποτελεί και το όριο συναγερμού.

To βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με άλλες περιοχές τα επόμενα 24ωρα.

Δείτε επίσης:  «Μολών Λαβέ» από το Στρατηγό Φλώρο: Πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η θετικότητα στη Νάξο αγγίζει το 7,70, στην Ικαρία το 6,90, στην Άνδρο το 5,36, στην Ηλεία το 6,51 ενώ στο 4,73 φτάνει στη Μύκονο.

Προ των πυλών το μίνι lockdown: Οι περιοχές που έχουν θετικότητα άνω του 4%Νάξος 7,70%Ικαρία 6,90%Ηλεία 6,51%Άνδρος 5,36%Καβάλα 4,89%Μεσσηνία 4,80%Ιθάκη 4,78%Μύκονος 4,73%Θεσπρωτία 4,42%Νησιά Αργοσαρωνικού 4,19%Κάλυμνος 4,12%

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link