Κορονοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία – Μεταφέρονται ασθενείς από Αθήνα στην επαρχία

Μεγάλη αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Αττικής – Φεύγουν οι πρώτοι 30 ασθενείς από Αθήνα για το νοσοκομείο Χαλκίδας – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Με σφοδρότητα χτυπάει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις απλές κλίνες νοσηλείας και τις ΜΕΘ να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Στην Αττική που δέχεται τους μεγαλύτερους κραδασμούς από την πανδημία, πάνω από 1600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορονοϊού και 466 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να αγγίζει πλέον το 95%.

Το νέο «ξέσπασμα» της επιδημίας στην Αττική μέσα στον Μάρτιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χιλιάδες νοσηλείες, καθώς οι μολύνσεις είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε νοσηλείες την προσεχή εβδομάδα.

Δείτε επίσης:  Ευλογιά πιθήκων: Ώρα αποφάσεων για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα – Μέλος της επιτροπής στο Newsbomb.gr

Την ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας απειλεί και η ισχυρή παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης στην Αττική, καθώς μολύνει ταχέως αλλάζοντας τα δεδομένα της μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μεταφορά ασθενών (περιστατικά non Covid) από την Αθήνα σε νοσοκομεία της επαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τις επόμενες ώρες περίπου 30 ασθενείς από νοσοκομεία της Αθήνας θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και τις επόμενες μέρες και σε άλλα νοσοκομεία της επαρχίας.

«Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το Σύστημα Υγείας. Οι νοσηλείες αυξάνονται καθημερινά και στα νοσοκομεία δεν απομένει ούτε απλή κλίνη ούτε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», επισημαίνει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε σύγκρουση με τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται πως το Σισμανόγλειο μετατράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας για covid περιστατικά, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθούν άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ-COVID στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο. Ακόμα, το ΝΙΜΤΣ μαζί με το Ερρίκος Ντυνάν, θα σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non covid περιστατικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το έγκλημα της Χαλάστρας: Της είπε πως θα «κλεφτούν» και την έριξε στον Αξιό ποταμό

Source link