Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, και η προκλητική απόφαση Ερντογάν και Τατάρ να ανοίξουν τα Βαρώσια και να αποστρατικοποιηθεί το 3,5% της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, έχουν προκαλέσει έναν διπλωματικό «πυρετό» όχι μόνο σε Αθήνα και Λευκωσία, αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

Το απόγευμα της Τρίτης (20.07), ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Οι δυο ηγέτες, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο υπό το φως των σημερινών εξαγγελιών της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς, που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης:  Ποια ζώδια φλερτάρουν περισσότερο;

Οι κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, συζήτησαν επίσης τον συντονισμό των περαιτέρω διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας.

ΥΠΕΞ: Παραβιάζονται αποφάσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο – Μοναδική λύση η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο μπαράζ προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας και

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link