Μέτρα κατά της ακρίβειας – Αυξάνονται σε 96 οι δόσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής

Την αύξηση των δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. αυξάνονται σε 96 από 60 οι δόσεις για την αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Ακόμη, παραμένουν οι μειώσεις για την επιστροφή των ποσών των κρατικών δανείων, όπως η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή.

Όπως είπε ο υπουργός, το κράτος χορήγησε δάνεια ύψους 8,3 δισ. ευρώ μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών» και θα εισπράξει 3 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

1. Αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, συνεχίζεται η επιδότηση του φυσικού αερίου και επιδοτούνται και επιχειρήσεις. Το κόστος για τον Απρίλιο είναι 640 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης:  Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα καταβληθούν από κάθε Ταμείο

2. Ενισχύονται πριν από το Πάσχα 1,4 εκατομμύρια ευάλωτα νοικοκυριά:

Χορηγείται επιπλέον 1,5 δόση επιδόματος παιδιού τον ΑπρίλιοΧορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχουςΧορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικεςΧορηγείται επίδομα 200 ευρώ στα ΑμεΑΧορηγείται διπλή δόση στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Source link