Με μηνιαία κέρδη 5,24% έκλεισε τον Απρίλιο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο κλεισιμο

Χρηματιστήριο κλεισιμο

Στασιμότητα επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των τίτλων του βρέθηκε σε θετικό έδαφος, ενώ  ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ακόμη και προς τις 920 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χωρίς μεταβολή στις 910,37 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 910,37 μονάδων (0%) και 919,05 μονάδων (+0,95%). Ο τζίρος ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32 εκατ. τεμάχια.

Στο σύνολο του Απριλίου το χρηματιστήριο αποκόμισε  κέρδη 5,24%, ενώ το πλέον θετικό είναι ότι μέσα στις 19 συνεδριάσεις μόλις τρεις ήταν οι πτωτικές και μία χωρίς μεταβολή.

Στο ταμπλό χθες, Εθνική και Titan έκλεισαν με κέρδη 2,05% και 2,03% αντίστοιχα, με την Alpha Bank, Eurobank, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκελισαν οι ΟΠΑΠ, Jumbo και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Φουρλής.

Δείτε επίσης:  Jazz Library, το «all about» για την ελληνική τζαζ

Στον αντίποδα, η Πειραιώς έχασε 11,43%, η ΕΥΔΑΠ βρέθηκε στο -4,38% και ο Ελλάκτωρ στο -3,57%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Aegean, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια, με τις Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Λάμδα, ΔΕΗ, Σαράντη, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil να κλείνουν με μικρές απώλειες.

The post Με μηνιαία κέρδη 5,24% έκλεισε τον Απρίλιο το Χρηματιστήριο Αθηνών appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.