Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Πάρε θέση τώρα για τις γελοιότητες Μπαχτσελί με αφορμή τον χάρτη πρόκληση

Μητσοτάκης Ερντογάν

Μητσοτάκης Ερντογάν

Ανάρτηση στ’ αγγλικά μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των αλυτρωτικών διαθέσεων της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή τον χάρτη του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον οποίο παρουσίαζε το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά ως τουρκικά αναφέρει  στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Ξεκαθάρισε τη θέση σου απέναντι στις γελοιότητες του εταίρου σου 

«Κοιτάξτε καλά αυτό τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος Λέσβος, Χίος και Σάμος όλα κατακτημένα από την Τουρκία. Απατηλό όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη θέση της Τουρκίας; Ακόμα μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν να ξεκαθαρίσει την θέση του όσον αφορά στις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του».

Δείτε επίσης:  Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Δείτε την ανάρτηση στ’ αγγλικά

Take a good look at this map. Crete, Rhodes, Lesvos, Chios, Samos all consumed by Turkey. Α fever dream of extremists or Turkey’s official policy? Another provocation or the true goal?
President Erdogan must make his position clear on his junior coalition partner’s latest antics.

Δείτε εδώ : pic.twitter.com/hX4sSZ924j

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 11, 2022
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο  κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φωτογραφήθηκε με χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως μέρος της Τουρκίας γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, η οποία έκανε λόγο για επιθετική ενέργεια.

Δείτε επίσης:  Εκτός ορίων ξανά ο Ερντογάν, απειλεί και προκαλεί: “Στην Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές”

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ , συνέχισε τις προκλήσεις τόσο εναντίον της Ελλάδας όσο και κατά της Κύπρου.

Διπλή πρόκληση

Σε ερώτηση για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε πως «όταν έρθει η σειρά και η ώρα της Μεσογείου, ο αρμόδιος Υπουργός θα πάει και θα κάνει τις σχετικές εργασίες εκεί».

The post Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Πάρε θέση τώρα για τις γελοιότητες Μπαχτσελί με αφορμή τον χάρτη πρόκληση appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.