Μητσοτάκη Βουλή : Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τετραετία ψεύδους και παραισθήσεων. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη

Μητσοτάκης Βουλή

Μητσοτάκης Βουλή

Μία μέρα πριν τη συμπλήρωση τριών χρόνων διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, εξαπέλυσε νέα, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα για την τετραετή διακυβέρνησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στο επίκεντρο όλων των κυβερνητικών δράσεων είναι ο πολίτης και πιο στοχευμένα η μεσαία τάξη και οι πιο ευάλωτοι και βασική προτεραιότητα  η ταχεία ανάταξη της οικονομίας με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές και πρόσθεσε :

Μία τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων 

«Ας μην ξεχνάμε τί είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μία τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Συνεχίστηκε με μία καταιγίδα φόρων και έκλεισε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 εκατ. από ένα αχρείαστο μνημόνιο το οποίο εσείς, κύριε Τσίπρα υπογράψατε», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι σήμερα  η χώρα είναι μια άλλη Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη,  από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, ενώ  αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα τον δανεισμό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Αύγουστο απεγκλωβίζεται από την ενισχυμένη εποπτεία, διεκδικώντας επενδυτική βαθμίδα.

Δείτε επίσης:  O «πάγος» από τον Μπάιντεν φέρνει πολιτική κρίση στην Τουρκία: Σενάρια αντικατάστασης του Τσαβούσογλου από την Τανσού Τσιλέρ – Τι επιδιώκει ο Ερντογάν

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Κομβική τομή, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στην χώρα. Τον παραλάβαμε στα 650 και είναι σήμερα στα 713 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε την κατάργηση εισφορών το συνολικό ετήσιο όφελος είναι 1.000 ευρώ.

Αυτό, δίνει σήμερα στην πατρίδα μας την 9η θέση στην ΕΕ πάνω από την Πορτογαλία και η αύξηση αυτή συνεπάγεται αύξηση στις τριετίες και τα επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε.

Δεν είναι μόνο συνέπεια στις δεσμεύσεις αλλά και χρήσιμο ανάχωμα στις δυσκολίες της συγκυρίας. Μπορεί να μην αντισταθμίζει τις ανάγκες της ακρίβειας αλλά σε συνδυασμό με την μείωση του ΕΝΦΙΑ αθροιστικά κατά 35% αυτή η αύξηση προσφέρει ασπίδα στους χαμηλότερα αμειβόμενους απέναντι στις ανατιμήσεις και δείχνει για ποιους ενδιαφέρεται πρωτίστως η κυβέρνηση.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, άρχισε να εφαρμόζεται για 120.000 απασχολούμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Ήταν διαχρονικό αίτημα της ΓΣΕΕ και είναι ένα πρόσθετο εργαλείο κατά της μαύρης εργασίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, είπε. Σύντομα θα επεκταθεί στην βιομηχανία στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και του χρόνου σε τουρισμό και εστίαση.

Δείτε επίσης:  Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Μουσείο της Παλιγγενεσίας και της εθνικής αυτογνωσίας

Ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μια ώρα χωρίς να πληρωθεί γι’ αυτήν. Το σύνολο των πολιτών δεν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα όσων επιτήδειων εισφοροδιαφεύγουν. Εδώ, κύριε Κουτσούμπα είναι ο νόμος του εργάτη.

Με το νέο νόμο αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημά σας οι εργατοτεχνίτες απέκτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει κύριε Κουτσούμπα.

Αλλοι διεκδικούν κι άλλοι εφαρμόζουν την κοινωνική ευαισθησία 

Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας άλλοι το έχουν άλλοι το διαλαλούν και άλλοι το εφαρμόζουν. Καθιερώθηκε η γονική άδεια για τον πατέρα, κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να φτιάξουν παιδικούς σταθμούς στους χώρους τους. Γιατί δεν το κάνατε 4 χρόνια, δεν προφτάσατε;

Το νέο περιβάλλον ρυθμίζει όλα τα δεδομένα που ισχύουν στην απασχόληση. Η χώρα επίσης προστατεύει τους εργαζόμενους στα ντελίβερι. Επρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει κι αυτό. Ήσασταν απασχολημένοι να βγάλετε την χώρα από τα μνημόνια.

Το νέο περιβάλλον ρυθμίζει επίσης την τηλεργασία και το δικαίωμα αποσύνδεσης του εργαζόμενου και έχει ρήτρες για την παρενόχληση και την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία.

Δείτε επίσης:  Πιέσεις ασκήθηκαν χθες στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, ενώ η FED βλέπει δύο αυξήσεις επιτοκίων έως το τέλος του 2023

Οι εργατοτεχνίτες απέκτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους 

Με το νέο νόμο, αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημά σας, οι εργατοτεχνίτες απέκτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους.

Έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει κύριε Κουτσούμπα. Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας άλλοι το έχουν, άλλοι το διαλαλούν και άλλοι το εφαρμόζουν.

Καθιερώθηκε η γονική άδεια για τον πατέρα, κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να φτιάξουν παιδικούς σταθμούς στους χώρους τους. Γιατί δεν το κάνατε 4 χρόνια, δεν προφτάσατε; (σ.σ. απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα).

Το νέο περιβάλλον ρυθμίζει όλα τα δεδομένα που ισχύουν στην απασχόληση. Η χώρα επίσης προστατεύει τους εργαζόμενους στα ντελίβερι. Έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει κι αυτό.

Ήσασταν απασχολημένοι να βγάλετε την χώρα από τα μνημόνια. Το νέο περιβάλλον ρυθμίζει επίσης την τηλεργασία και το δικαίωμα αποσύνδεσης του εργαζόμενου και έχει ρήτρες για την παρενόχληση και την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία».

 

 

The post Μητσοτάκη Βουλή : Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τετραετία ψεύδους και παραισθήσεων. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.