Νέα μέτρα: Κρίσιμη συνεδρίαση τη Δευτέρα – Ανοιχτό να ληφθούν και πριν τις 3 Ιανουαρίου

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την λήψη νέων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς την Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Αν και το τελευταίο πακέτο μέτρων τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή, κυβέρνηση και ειδικοί έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξει μια σειρά νέων μέτρων που θα ενεργοποιηθούν από τις 3 Ιανουαρίου χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το γεγονός αυτό να γίνει και νωρίτερα. Όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θεωρούνται επαρκή από τώρα έως τις 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 27 Δεκεμβρίου και θα εισηγηθεί -με βάση τα νέα δεδομένα- αν χρειαστεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα» εξηγώντας ότι κριτήρια θα είναι τόσο η συμπεριφορά που επέδειξαν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες τα Χριστούγεννα αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία είναι διαρκώς μεταβαλλόμενα λόγω της ταχύτητας με την οποία εχει τη δυνατότητα να εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Δείτε επίσης:  Fortune Cookie: Η «προφητεία» σου για σήμερα 16/10

Όσον αφορά τη φιλοσοφία των μέτρων οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εισήγηση της επιτροπής για τα νέα μέτρα θα κινείται στη λογική των περιορισμών οι οποίοι, όμως, σε καμία περίπτωση δεν 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link