ΝΒΑ: Ο κανονισμός που έρχεται σε Ευρωλίγκα και Eurocup

Μια καινοτομία του ΝΒΑ θα εφαρμοστεί στα ματς της Euroleague και του Eurocup τη νέα αγωνιστική περίοδο (2021-2022)

Οι επιρροές κάθε χρόνο είναι εμφανείς στην Ευρώπη από το ΝΒΑ και η επίδραση είναι πολύ μεγάλη. Μια τελευταία καινοτομία από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έρχεται στην Ευρώπη και θα δοκιμαστεί τόσο στην Euroleague, όσο και στο EuroCup. Πρόκειται για τον «challenge» των προπονητών!

Συγκεκριμένα, οι προπονητές των ομάδων θα έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν και να ζητήσουν την επανεξέταση μίας φάσης που έχουν υποδείξει οι ρέφερι, μέσω του Instant Replay. Αυτό το δικαίωμα θα το έχουν μόνο μία φορά σε κάθε αγώνα, είτε αυτό θα είναι στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση.

Δείτε επίσης:  Εγκεφαλικό: Αυξημένος ο κίνδυνος για τους ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Φυσικά, το δικαίωμα αυτό θα δίνεται μόνο σε φάσεις, οι οποίες επιδέχονται επανεξέτασης μέσω του instant replay.

Σε αντίθεση με το ΝΒΑ, οι προπονητές σε Ευρωλίγκα και Eurocup θα μπορούν να ζητήσουν το challenge όταν η μπάλα δεν παίζει, χωρίς να καλέσουν απαραίτητα τάιμ άουτ. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, πριν γίνει μία επαναφορά, πριν δοθεί η μπάλα στον παίκτη που θα εκτελέσει ελεύθερες βολές ή πριν ένα τζάμπολ.

Για να ζητήσουν το «challenge» από τους διαιτητές, οι προπονητές θα πρέπει να στριφογυρίσουν τον δείκτη του χεριού τους. Στο τέλος, όταν θα έχει γίνει η επανεξέταση της φάσης, τότε θα ανακοινώνεται και το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Αυτά είναι τα «ύποπτα» συμπτώματα των εμβολίων – Οι ειδικοί απαντούν

Source link