Νοσοκομείο Λαμίας: Ο Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια – Κούρτοβικ: Θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης

Κουφοντίνας νοσοκομείο

Κουφοντίνας νοσοκομείο

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε την Παρασκευή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57η ημέρα απεργίας πείνας.

Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Κούρτοβικ: Θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης

Χθες το βράδυ, η δικηγόρος του Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ είχε ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και «ζήτημα δημόσιας τάξης».

Δείτε επίσης:  Nέο δώρο της Μέρκελ στον Ερντογάν; – Reuters: Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παγώσει κάθε σχεδιασμό για κυρώσεις – Ο Μπάιντεν ζήτησε να μην επιβληθούν μέτρα κατά της Τουρκίας

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ThePressproject, η κυρία Κούρτοβικ είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης “μπορεί α διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. Ο νόμος του δίνει αυτή τη στιγμή αυτό το δικαίωμα. Για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής».

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στο Mega, κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε. «Το είπα γιατί το γράφουν όλες οι δεξιές εφημερίδες και γιατί λέγεται ότι έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο η ΕΛ.ΑΣ. για να αντιμετωπίσει την αναταραχή που θα προκαλέσει τυχόν κατάληξη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν το είπα εγώ. Παραπληροφορούν»

Δείτε επίσης:  13 αλκοολούχα ποτά χωρίς θερμίδες για να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας σχετικά, είπε: «Δεν λέει η κ. Κούρτοβικ να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, αλλά απειλεί ευθέως τη δημοκρατία και λέει αν δεν υποχωρήσει η δημοκρατία, θα έχουμε ζήτημα κοινωνικής ειρήνης».

The post Νοσοκομείο Λαμίας: Ο Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια – Κούρτοβικ: Θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.