«Ξέφυγε» και πάλι ο Ερντογάν: «Δεν ξέρουν τι γίνεται στην Τουρκία, ζουν στον κόσμο τους» λέει για Μητσοτάκη και Δένδια

Αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συνεχίζει τις προβλήσεις σε βάρος της Ελλάδας από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, απάντησε με προκλητικό τρόπο στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με την ομιλία του Τούρκου προέδρου. «Δεν μπορώ να πω πολλά για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, δεν είναι συνομιλητής μου. Αν πρόκειται να μιλήσει, ας μιλήσει με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ επιχείρησε να αντικρούσει τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τη συμπεριφορά της Άγκυρας έναντι του ελληνισμού στην Τουρκία.

Δείτε επίσης:  Black Friday 2020 προσφορές

«Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που να ενθαρρύνει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Όταν επισκεπτόμουν τη Bozcaada, την Gökçeada, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: “Πού είναι τα παιδιά σου;”, “Στην Αμερική” μου απαντούσαν. Είπα: “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. “Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό; Ότι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα… Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε επίσης:  Ψήφισμα – καταπέλτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Τουρκίας για την πολιτική καταστολή

«Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας. Όμως οι διώξεις τους κατά των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι αμέτρητες. Πρόσφατα, μάλιστα, θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους κληρικούς μας εκεί», προσέθεσε, ενώ σχετικά με την «εμπρηστική» του ομιλία στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, σημείωσε ότι «προετοιμαζόμαστε καλά για κάθε συνάντηση, κάθε ομιλία… Είμαστε καλά διαβασμένοι και με αυτόν τον τρόπο στεκόμαστε μπροστά στους ηγέτες. Χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε οπτικά και γραπτά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν όσα λέμε εδώ. Η συμπερίληψη των φωτογραφιών εμπλούτισε και την ομιλία μας στη Γ.Σ. του ΟΗΕ. Θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο ένα μάθημα ανθρωπισμού δείχνοντας τη φωτογραφία με τα άψυχα σώματα αυτών των μωρών, και πιστεύω ότι έχουμε διδάξει αυτό το μάθημα».

Δείτε επίσης:  ΟΗΕ : Ο πόλεμος έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής εδώ και μία γενιά

The post «Ξέφυγε» και πάλι ο Ερντογάν: «Δεν ξέρουν τι γίνεται στην Τουρκία, ζουν στον κόσμο τους» λέει για Μητσοτάκη και Δένδια appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.