Ξεσπάθωσε ο Τσίπρας για τα “πάρτι” στη Μύκονο: καταγγέλει την κυβέρνηση για «παταγώδη αποτυχία» και η Πελώνη απαντά: «Είσαι κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζεις διαρκώς τη χώρα»

Ξεσπάθωσε ο Τσίπρας για τα "πάρτι" στη Μύκονο

Ξεσπάθωσε ο Τσίπρας για τα "πάρτι" στη Μύκονο

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ακολούθησε το lockdown της Μυκόνου  – που επιβλήθηκε κυρίως επειδή δεν τηρούνται “επιθετικά” τα μέτρα προστασίας από το κοροναϊό με ξέφρενα πολυπληθή πάρτι σε κέντρα και βίλλες – με τον Αλέξη Τσίπρα να το θεωρεί «πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας» και την κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά ότι είναι «κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζεις διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό»

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τονίζει

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας» και πως «στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας».

«Αν υπήρχε φιλότιμο, σημειώνει ο κ. Τσίπρας, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», υπογραμμίζει.

Πελώνη: «Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα»

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε επίσης:  Με «κλάδο ελαίας» ο Μπάιντεν στην Ευρώπη, ωστόσο, παραμένουν τα μεγάλα «χάσματα» μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ

«Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό» σημειώνει και προσθέτει ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, αλλά επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.

Η κ. Πελώνη επισημαίνει ότι παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. «Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα» αναφέρει.

«Το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ολιγωρία».

Δείτε επίσης:  «Συναγερμός» Μπάιντεν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για την ασφάλειά μας
Θυμίζουμε ότι τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τη Μύκονο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, κυρίως επειδή δεν τηρούνται “επιθετικά” τα μέτρα προστασίας από το κοροναϊό με ξέφρενα πολυπληθή πάρτι σε κέντρα και βίλλες.

Η διοργάνωση πάρτι σε βίλες και σε πολλά κέντρα είχε αρχίσει και φέτος να φουντώνει, με συνέπεια να υπάρχει σοβαρό υγιεινομικό ζήτημα και εκθετική εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς από τέτοιου είδους πάρτι δεν υπάρχει κανένα μέτρο προφύλαξης

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα , Σάββατο 17 Ιουλίου και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Δείτε επίσης:  Πως “ζυγίζει” ο Μητσοτάκης τον Ερντογάν. Ηρεμία αλλά και ετοιμότητα το δόγμα της Αθήνας έναντι της Άγκυρας

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

 

 

The post Ξεσπάθωσε ο Τσίπρας για τα “πάρτι” στη Μύκονο: καταγγέλει την κυβέρνηση για «παταγώδη αποτυχία» και η Πελώνη απαντά: «Είσαι κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζεις διαρκώς τη χώρα» appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.