Ολυμπιακοί Αγώνες-Ιακωβίδης: «Δεν αντέχω να μην αποδίδω γι’ αυτή τη σημαία που φοράω» (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τίτλοι τέλους για τον Θοδωρή Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή της Άρσης βαρών, που τίμησε το εθνόσημο όσο λίγοι και «λύγισε» από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βίωνε.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης μίλησε μετά τη συγκλονιστική του προσπάθεια στο Ολυμπιακό τουρνουά άρσης βαρών στο Τόκιο, για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες προπονούνταν και προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα στην Ελλάδα. Ενώ είχε ανακοινώσει από χθες την αποχώρησή του από την Άρση Βαρών, που έκλεισε ιδανικά με μια εξαιρετική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά την προσπάθειά του σημείωσε με τρεμάμενη φωνή:

«Η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Συγχωρέστε με για το τρέμουλο της φωνής μου. Είναι οι τελευταίες μου στιγμές στην Εθνική ομάδα. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τραυματισμού μετά το Ευρωπαϊκό. Ουσιαστικά ήρθα με ένα μήνα προπόνηση. Έκανα παραπάνω από αυτά που έκανα στην προπόνηση. Στο αρασέ μας βγήκε η τακτική μας στο ζετέ όμως μείναμε από δυνάμεις».

Δείτε επίσης:  Τσιτσιπάς: Το όραμα, η δουλειά, η καταξίωση

Αναφορικά με το τέλος της καριέρας του, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή κλαίω όχι από στεναχώρια αλλά επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δε μπορώ να αποδώσω στο 100% και να κάνω προπόνηση ώστε να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγνώμη αν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή και να μη σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια».

Δείτε επίσης:  Μίλτος Τεντόγλου: Πήρε το Χρυσό στο Παγκόσμιο με άλμα στα 8,55 μέτρα – Δείτε την ιστορική «πτήση» του

Source link