Ο «άγνωστος» Μίκης Θεοδωράκης – Ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα;

Η ζωή του ήταν πράγματι πολυτάραχη. Ο Μίκης υπήρξε ένας τεράστιος καλλιτέχνης παγκοσμίου εμβέλειας, αλλά και ένας μεγάλος αγωνιστής. Υπάρχουν όμως και πράγματα που δεν γνωρίζουμε από την ζωή του.

-Έμεινε στην ιστορία με το όνομα Μίκης, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το Μίκη προέρχεται από το Μιχάλης…

-Αποτιμώντας την πορεία του, εντοπίζει τα λάθη στην πολιτική-κομματική του δράση. Κι ακόμα περισσότερο: στην ενασχόλησή του με την πολιτική! Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει:«Φθάνω σ’ ένα οριακό σημείο το 1964, όπου παρ’ ότι είμαι πολιτικός, δεν είμαι κομματικός. Ο κόσμος με βλέπει σαν ένα σύμβολο της Αριστεράς, της προοδευτικής δράσης. Όταν μου γίνεται η πρόταση να γίνω βουλευτής της ΕΔΑ, το συζητώ με την οικογένειά μου, λένε όχι. Το συζητώ με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, που ήταν ο σύμβουλός μου και πολύ φίλος μου, και μου λέει όχι “γιατί θα χάσεις αυτό το αγνό που έχεις”… Πιστεύω ότι εάν δεν ανακατευόμουν στην ΕΔΑ θα ήταν καλύτερα. Και για την Ελλάδα και για εμένα τότε. Ήταν λάθος».

Δείτε επίσης:  Καιρός: Προσοχή μέχρι την Τετάρτη – Καταιγίδες και τσουχτερό κρύο

-Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν στο Αργοστόλι, το 1935, όπου έψαλε σαν σολίστ το “Αι γενεαί πάσαι” στη Μητρόπολη.

-Το πρώτο του όργανο δεν ήταν το πιάνο όπως πολλοί νομίζουν, ήταν το βιολί. Στα 1938, στην Πάτρα, απέκτησε το πρώτο του βιολί και μπήκε στο Ωδείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link