Παπανώτας για Καπουζίδη – Μουτσινά: Να σταματήσει ο φασισμός του «πρέπει να κάνετε αυτό»

Θέση σε όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης, «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Μουτσινά πήρε ο Δημήτρης Παπανώτας, εκφράζοντας τη στήριξή του στον παρουσιαστή, λέγοντας ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του αρέσει και σε όποιον δεν του αρέσει να μην το βλέπει ή να μην το ακούει.

«Σε ένα 80% των απόψεών του Γιώργου συνήθως συμφωνώ. Προσπαθούν κάποιοι να μας θέσουν μια καινούρια κοινωνική επιταγή που λέει “απαγορεύεται το δεν μου αρέσει”. Δεν γίνεται Γιώργο μου να απαγορεύεται το “δεν μου αρέσει” γιατί ταυτόχρονα, αν απαγορεύεται το “δεν μου αρέσει” απαγορεύεται και το “μου αρέσει”. Άρα, μια ισοπέδωση» είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας μιλώντας στο Happy Day.

«Δεν γίνεται να μην επιλέγεις σαν ανθρώπινο ον τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει. Και δεν γίνεται να μας στερήσει κανείς την ελευθερία να μην μας αρέσει κάτι. Θα κάνω χιούμορ όπως μου αρέσει, γιατί έχω την ελευθερία να κάνω χιούμορ να εκφραστώ σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, μην ακούει» συνέχισε.

«Ακούω από κάποιους παρουσιαστές “δεν κρίνουμε”. Δεν γίνεται να μην κρίνουμε. Κρίνω τι μου αρέσει, κρίνω και ό,τι δεν μου αρέσει» τόνισε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Θέλω να πω στον Γιώργο Καπουτζίδη ότι υπάρχουν κοινωνικές επιταγές. Δεν μπορώ να πάω, ας πούμε, σε μια κηδεία με σορτς τη θάλασσας και εμπριμέ πουκάμισο Χαβάη. Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι και θα είναι κηδεία. Δεν μπορώ να ντυθώ πιγκουίνος και να βγω έξω να κυκλοφορήσω, να πάω στην αγορά για ψώνια» ανέφερε.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Ο χάρτης της διασποράς στη χώρα – 231 κρούσματα στην Αττική

«Η τηλεόραση έχει κανόνες. Οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην τηλεόραση, οφείλουν να είναι κάπως. Αυτό αν δεν το έχει μάθει ο Γιώργος Καπουτζίδης που έχει κάνει τόσα χρόνια τηλεόραση, τι να πω; Δεν μπορούμε να εμφανιζόμαστε όπως θέλουμε και όπως μας καπνίσει και να μη δημιουργηθεί κανένα σχόλιο, γιατί μπαίνουμε στο σαλόνι του άλλου.

Δεν μπορεί να μου απαγορεύεις να μη μου αρέσει το ρούχο σου, αλλά εσύ να μου επιβάλεις ποιος είναι ο τρόπος που σου αρέσει εσένα. Αν ο κύριος Καπουτζίδης ενοχλείται με τον τρόπο κάποιου είναι παραπάνω ενοχλητικό από το να μην του αρέσει το ντύσιμό μου σήμερα. Μα ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε για τον τρόπο του καθενός. Να σταματήσει ο φασισμός του “πρέπει να κάνετε αυτό”. Θα κάνει ο καθένας ό,τι του αρέσει» κατέληξε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Γιώργος Καπουτζίδης: Τι είπε για τον Νίκο Μουτσινά

«Τα social media στο μαθαίνουν σίγουρα, η τηλεόραση έχει και αυτή το μερίδιό της και νομίζω επίσης ότι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε” είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα. Και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό. Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο, για να γελάσουμε”» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο popaganda.gr και την Αντιγόνη Πάντα Χαρβά.

Δείτε επίσης:  Μαρίνα Πατούλη: Βγήκε το διαζύγιό μου – Κάνω επανεκκίνηση

Η απάντηση αυτή του Γιώργου Καπουτζίδη σχολιάστηκε στις εκπομπές καθώς όπως αναφέρθηκε με τη φράση: «Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του» φωτογράφισε τον Νίκο Μουτσινά.

Η νέα ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη: Δεν είναι δυσνόητο αυτό που προσπάθησα να πω

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη δήλωση του, ο Γιώργος Καπουτζίδης επανήλθε μέσω των social media και με μια ανάρτησή του προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Δεν είναι δυσνόητο αυτό που προσπάθησα να πω και δεν πρέπει να μείνει στα όρια του προσωπικού. Ας αποφασίσουμε απλώς το εξής. Να βγάλουμε την εξωτερική εμφάνιση κάποιου από τη λίστα των θεμάτων με τα οποία γελάμε. Ας δώσουμε την ελευθερία ο ένας στον άλλο να φορέσει οτι θέλει, να χτενιστεί όπως θέλει και να περπατήσει ελεύθερος στο δρόμο όπως θέλει. Ας αποφασίσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί αυτό. Και οι δρόμοι θα γεμίσουν με πιο ελεύθερους και πιο χαρούμενους ανθρώπους. Όπως δεν επιτρέπεται στον Ξιαρχο να κάνει πλάκα με το ρούχο του αλλου, να μην επιτρέπεται ούτε στον Καπουτζιδη, ούτε στο Μουτσινά ούτε σε κανέναν μας. Αυτό λέω. Ας αναγνωρίσει ο καθένας μας τα λάθη του παρελθόντος του, ας τα διορθώσει, και ας αναγνωρίσουμε όλοι μαζί, ποιο είναι το επίπεδο του χιούμορ μας και ας το καλυτερεύσουμε. Όσο για τη σάτιρα, ας θυμηθούμε ξανά αυτό που μας μάθανε στο σχολείο. Η σάτιρα γινόταν από τους σατιρικούς ποιητές απέναντι στους έχοντες εξουσία και μόνο. Μπορεί ο κόσμος μας να γίνει πιο όμορφος».

Δείτε επίσης:  Ιωάννα Μαλέσκου: Με ένα βίντεο απαντά στις φήμες πως νοσεί με κορονοϊό

Πηγή