Παράταση για τα ηλεκτρονικά βιβλία δρομολογεί η ΑΑΔΕ

Προ των πυλών βρίσκεται μια ακόμη παράταση της προθεσμίας για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Οι λογιστές την περιμένουν πώς και πώς καθώς βρίσκονται «χαμένοι» στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στις νέες φορολογικές δηλώσεις και τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων και αιτήσεων και άλλων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Και ενώ η πρεμιέρα για τα ηλεκτρονικά βιβλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την νέα προθεσμία με ένα από τα σενάρια να προβλέπει παράταση τουλάχιστον για ένα ακόμη τρίμηνο, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, ίσως μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης:  Ουγκάντα: Φόβοι για αποδράσεις λόγω Μουντιάλ – Απαγορεύτηκαν τα κινητά τηλέφωνα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Αν δεν δινόταν παράταση οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες θα έπρεπε από την 1η Ιουλίου να αποστέλλουν αναλυτικά και συνοπτικά το σύνολο των συναλλαγών εσόδων και εξόδων στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ.

Αυτό σημαίνει πως όλες οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν προμηθευτεί τα ειδικά προγράμματα (ERP) ώστε να στέλνουν στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονική ενημέρωση για τα τιμολόγια που εκδίδονται ή να κάνουν χρήση της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021, θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA, με διαφορετική προθεσμία και συγκεκριμένα όχι αργότερα από την 31/10/2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021.

Δείτε επίσης:  Ολυμπιακοί Αγώνες: Το μήνυμα Αυγενάκη για το «χρυσό» του Τεντόγλου (photos+video)

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Source link