Ποιοι και πότε θα λάβουν τις οικονομικές ενισχύσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση

Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά – Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου για όλα τα ταμεία.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προστατεύσει τους ευάλωτους πολίτες από το κύμα ακρίβειας που πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και γι’ αυτό το λόγο οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν όσο διαρκέσει η κρίση.

Ετσι παρόλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και θα εφαρμοστούν τις προσεχείς ημέρες – κάρτα καυσίμων, επιταγή ακρίβειας, επίδομα τέκνων-, το οικονομικό επιτελείο ήδη επεξεργάζεται ένα νέο πλέγμα μέτρων ανακούφισης για τον Μάιο, το οποίο εστιάζει κυρίως στην ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Επιδότηση καυσίμων

Αναφορικά με την επιδότηση καυσίμων, η πλατφόρμα στο gov.gr θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Oι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτας θα πρέπει να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα βρίσκεται στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο TAXISnet και θα δηλώνουν το όχημα για το οποίο αιτούνται την επιδότηση.

Δείτε επίσης:  Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα για υποχρεωτικό εμβολιασμό θέλουν οι πολίτες

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω όχημα ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing). Επιπλέον, κάθε όχημα θα πρέπει να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, ενώ ο δικαιούχος μπορεί να δηλώνει ένα μόνο όχημα, με την προϋπόθεση βέβαια το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και ασφαλισμένο. Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται αν πληροί ο ενδιαφερόμενος το εισοδηματικό κριτήριο και αν υπάρχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link