Πράσινο φως σε δύο επενδύσεις σε ενέργεια και τεχνολογία

Στην έγκριση δύο νέων στρατηγικών επενδύσεων που αναμένεται να δημιουργήσουνπάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας πήραν το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. 

Οι δύο νέες επενδύσεις ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ και πρόκειταιγια την επένδυση «Investment in Data Centers in Greece» της Microsoft Hellas καθώς και την επένδυση «Υβριδικό Εργο Φράγματος Ποταμών (Αμαρίου)» της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ειδικότερα η επενδυτική πρόταση Data Centers – Microsoft αφορά τη δημιουργία Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο περιοχές εγκατάστασης εντός Νομού Αττικής. Φορέας υλοποίησης της επένδυσης είναι η εταιρεία Microsoft Operations Hellas, της οποίας απώτερος τελικός μέτοχος είναι η Microsoft Corporation, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού και τεχνολογίας παγκοσμίως.

Δείτε επίσης:  Ολυμπιακός: Έσκασε πρόταση για Σεμέδο – Στη Ντόχα ο Πορτογάλος για τις συζητήσεις

Οπως ανακοινώθηκε, το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να συμβάλει στην απασχόληση, στη μεταλαμπάδευση γνώσης και τεχνολογίας, στην ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και στη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την προσέλκυση και άλλων έργων παρόμοιας υποδομής. Η επένδυση είναι συνολικού προϋπολογισμού άνω των 976 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 10ετίας.

Η δεύτερη επενδυτική πρόταση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που εγκρίθηκε αφορά το Υβριδικό Εργο Φράγματος Ποταμών και είναι στον τομέα της ενέργειας. Προβλέπει τη δημιουργία ενός υβριδικού σταθμού, ο οποίος αξιοποιεί στο μέγιστο την αιολική παραγωγή 26 ανεμογεννητριών (μονάδες ΑΠΕ), καθώς τη συνδυάζει με σχήμα ελεγχόμενης λειτουργίας. Ο συνδυασμός υδροηλεκτρικής και αιολικής παραγωγής δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας και θα συμβάλει στην περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Η επένδυση είναι συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 110 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε επίσης:  Η κόρη του Michael Jackson θα εμφανιστεί εκεί που δεν φαντάζεσαι.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Source link