Ριφιφί – Ψυχικό: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κύκλο ερευνών – Κομβικό στοιχείο τα κατσαβίδια

Την ώρα που ο 58χρονος που κατηγορείται για το ριφιφί των θυρίδων στο Ψυχικό διανύει τις πρώτες του ώρες στη φυλακή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο διαταγής νέου κύκλου ερευνών από τον ανακριτή. Στόχος της έρευνας -εφόσον αυτή διαταχθεί- θα είναι η εύρεση των κλοπιμαίων των τεσσάρων θυρίδων, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα στην κατοχή του κατηγορουμένου στην υπόθεση.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό αποτελεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής του γραμμής, αφού στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να αναφέρει ότι δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα στην κατοχή του, αλλά και πως «σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού υπήρξα στόχος παρακολούθησης από την αστυνομία με απολύτως αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς το μόνο που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ήταν η καθημερινή μετάβαση μου από την μόνιμη κατοικία μου στην βάρη προς το κομμωτήριο της συζύγου μου στο Χαλάνδρι και προς λοιπές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν διαπιστώθηκε τίποτα άλλο, ούτε ύποπτα ραντεβού, ούτε ύποπτες επαφές, ούτε παράλογα έξοδα, ούτε προσπάθεια απόκρυψης ή αποθήκευση αντικειμένων, ούτε φυσικά προσπάθεια διαφυγής μου ή προπαρασκευή αυτής».

Δείτε επίσης:  Καταγγελία-σοκ: Παράγοντας της κολύμβησης κακοποιούσε κορίτσια 10 ετών για δύο χρόνια

Την ίδια στιγμή, σημαντικό στοιχείο θεωρούνται τα κατσαβίδια που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 58χρονου, καθώς φαίνεται πως υπάρχει δυνατότητα εξέτασής τους και ενδεχομένως ταυτοποίησής τους με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για την διάρρηξη των θυρίδων. Ο ίδιος βέβαια στο υπόμνημά του επικαλείται την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, στην οποία γίνεται λόγος για χρήση «κατσαβιδιού ενισχυμένου» η οποία απαιτούσε «επανειλημμένες κρούσεις με ταυτόχρονη χρήση εργαλείου τύπου σφυριού».=

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Source link