ΣΕΓΑΣ: Με δυνατή ομάδα οκτώ αθλητών και αθλητριών η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Βάδην στο Ομάν

Με οκτώ ταλαντούχους και έμπειρους αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Μουσκάτ του Ομάν το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου.

Η Εθνική μας ομάδα διαθέτει ικανό υλικό να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη διοργάνωση και να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της προηγούμενης σεζόν. Η ομάδα των Γυναικών θα πάρει μέρος στα 20χλμ. βάδην με μία δυνατή πεντάδα αθλητριών, τέσσερις εκ των οποία συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Ομάδων του 2021 στα 35χλμ. βάδην.

Πρόκειται για τις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευσταθία Κουρκουτσάκη, που με την προσθήκη της Όλγας Φιάσκα δημιουργούν ένα σύνολο με προοπτικές. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα συμμετάσχει στα 35χλμ. με στόχο το όριο για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022.

Δείτε επίσης:  Μπαρτζώκας: «Από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις μας»

Ενώ την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια θα έχουν δύο νέοι αθλητές. Πρόκειται για την Αναστασία Αντωνοπούλου και τον Ανδρέα Παπαστεργίου, που θα συμμετάσχουν στα 10χλμ. Ανδρών – Γυναικών Κ20.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου, ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή στο Ομάν, ανέφερε:

«Η χώρα μας θα πάρει μέρος με δυνατή ομάδα στη διοργάνωση του Μουσκάτ. Οι Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου και Κουρκουτσάκη οι τέσσερις αθλήτριες του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, καθώς και η Όλγα Φιάσκα του Θανάση Δεληγιάννη, δημιουργούν μια ομάδα με δυναμική, ικανή να πραγματοποιήσει καλή παρουσία στη διοργάνωση. Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει για μία ακόμη φορά μέρος σε ένα μεγάλο γεγονός ο κορυφαίος μας βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Για τους δύο νεαρότερους της Ομάδας, το Μουσκάτ θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια».

Δείτε επίσης:  Η Lagonda είναι μια Aston Martin για τον Bond του Ian Fleming

Αναλυτικά η Ομάδα μας

20χλμ. βάδην Γυναικών

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας)

Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ)

Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)

Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)

10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20

Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Νέας Ιωνίας)

35χλμ. βάδην Ανδρών

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20

Ανδρέας Παπαστεργίου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)

Source link