Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές – Αυξημένα τα κέρδη των τραπεζών

Συν και πλήν στη Wall Street

Συν και πλήν στη Wall Street

 

Μετά από τρεις συνεδρίασεις ανόδου, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές. Βασική αιτία τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού σε υψηλό 13 ετών και αντιστάθμισαν την αισιοδοξία από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών.

Οι δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση κινούμενοι μεταξύ κερδών και απωλειών, αλλά ακολούθησαν σταθερή πτωτική πορεία μετά τη μεγάλη άνοδο στις αποδόσεις των treasuries.

 

O βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,31% στις 34.888,79 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 0,35% πέφτοντας στις 4.369,21 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε κατά 0,38% στις 14.677,65 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, για τρίτη φορά φέτος, Apple, Alphabet (η μητρική της Google) και Microsoft έκλεισαν με νέα ρεκόρ την ίδια ημέρα.

Η Google έκλεισε στα 2.546,83 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 1%, όπως και η Microsoft στα 280,98 δολάρια. Η Apple πρόσθεσε σχεδόν 1% στα 145,48 δολάρια. Και οι τρεις μετοχές σημειώνουν άνοδο άνω του 10% φέτος. Η αξία και των τριών εταιρειών μαζί αποτιμάται άνω των 6 τρισ. δολαρίων.

Δείτε επίσης:  Η Volvo θα αξιοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από αυτοκίνητα πελατών της για να θέσει νέα πρότυπα ασφαλείας

Ιστορικό υψηλό ενδοσυνεδριακά σημείωσε και η Amazon.com για να κλείσει τελικά με απώλειες της τάξεως του 1,11%. H Boeing σημείωσε πτώση 4,1%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Στο μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του έτους, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Τον χορό άνοιξε η JP Morgan Chase & Co η οποία ανακοίνωσε “άλμα” 155% στα κέρδη τριμήνου, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ επωφελήθηκε από την αύξηση των συμφωνιών και αποδέσμευσε περισσότερα αποθεματικά που είχε εξοικονομήσει πέρυσι για πιθανή αθέτηση πληρωμών δανείων. Η μετοχή της ωστόσο υποχώρησε κατά 1,43%, εξαιτίας της πτώσης των εσόδων κατά 7% στα 31,4 δισ. δολάρια.

Δείτε επίσης:  Πως θα λειτουργήσει η εστίαση από τις 3 Μαίου – Αποστάσεις, τεστ, απολυμάνσεις και 6 άτομα ανά τραπέζι

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη του β’ τριμήνου, καθώς η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street εξαργύρωσε την αύξηση ρεκόρ στον τομέα των συναλλαγών παγκοσμίως. Η μετοχή της τράπεζας έκλεισε ωστόσο με απώλειες 1,02%.

Επίσης, η PepsiCo ανακοίνωσε κέρδη για το β’ τρίμηνο καθώς και έσοδα μεγαλύτερα του αναμενόμενου, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,31%.

Tα κέρδη των τραπεζών αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 119,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών στη FactSet.

  • Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,2% στα 74,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,28% στα 1.810 δολάρια ανά ουγκιά.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,81 δολ./ευρώ.
  • Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται πέντε μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,41%.
Δείτε επίσης:  Σε νέα υψηλά έκλεισαν οι μετοχές του Dow Jones και του S&P 500

The post Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές – Αυξημένα τα κέρδη των τραπεζών appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.