Συνταγή για μοσχαρίσια σουβλάκια satay από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχάρι, κόντρα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα

  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 2 κ.γ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

  • πιπεριά τσίλι
  • φύλλα κόλιανδρου
  • φιστίκια

 Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

Source link

Δείτε επίσης:  Οι τροφές που «σπάνε» τις πέτρες στη χολή (εικόνες)