Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης επιτροπή

Μητσοτάκης επιτροπή

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ακόμη και αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε χτες ότι «σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά παρακολούθησης».

Δείτε επίσης:  Αντίστροφη μέτρηση για επιστράτευση γιατρών μετά και το σημερινό αδιέξοδο στην τηλεδιάσκεψη Κικίλια με γιατρούς

Η κυβέρνηση θα συνδράμει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί 

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας συντάχθηκε με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αρμόδια να επιληφθεί του θέματος και να κινήσει τη διαδικασία για τη διαλεύκανσή του, ενώ η κυβέρνηση θα συνδράμει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί, για να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

Το θέμα είχαν θέσει νωρίτερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον εισηγητή του κόμματος, Χάρη Καστανίδη, την γραμματέα της Κ.Ο, Ευαγγελία Λιακούλη και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Νάντια Γιαννακοπούλου, να καταγγέλλουν παράνομη αντιδημοκρατική ενέργεια, να κάνουν λόγο «για μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών» και να καλούν τη κυβέρνηση «να προχωρήσει στην άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών, ώστε να δώσουν εξηγήσεις ο επικεφαλής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».

Δείτε επίσης:  Ο πόλεμος στην Ουκρανία “ηρεμεί τα νερά” στο Αιγαίο. Μήνυμα στον Ερντογάν μέσω Ακάρ και Καλίν: το ΝΑΤΟ δεν θα ανεχτεί αποσταθεροποίηση της Συμμαχίας

The post Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.