Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν – Η μετάλλαξη Δέλτα «απειλεί» τη Γαλλία

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που μετάλλαξη Δέλτα «απειλεί» τη χώρα.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως ολόκληρο το προσωπικό υγείας, όπως και άλλοι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με ασθενείς θα υποχρεούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εάν δεν ενεργήσουμε τώρα, οι αριθμοί των κρουσμάτων και οι των νοσηλειών θα αυξηθούν».

Όπως είπε, από την επόμενη εβδομάδα, 21 Ιουλίου, όσοι επιθυμούν να παραστούν σε εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 άνθρωποι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας. Από τον Αύγουστο, τα πιστοποιητικά θα είναι επίσης αναγκαία για να έχει κανείς πρόσβαση σε μπαρ, εστιατόρια, αεροπλάνα και τρένα.

Ο Εμανουέλ Μακρόνείπε επίσης ότι θα εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μαρτινίκα και το νησί Ρεϊνιόν.

Δείτε επίσης:  O Δήμαρχος του Λονδίνου κάλεσε το Βρετανικό Μουσείο να μοιραστεί με το Μουσείο Ακρόπολης τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

The post Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν – Η μετάλλαξη Δέλτα «απειλεί» τη Γαλλία appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.