Τουρκικά ΜΜΕ : Φόβοι για capital controls και πρόωρες εκλογές. Οι κινήσεις Ερντογάν για να προλάβει τα χειρότερα

Τουρκία πρόωρες εκλογές

Τουρκία πρόωρες εκλογές

Να προλάβει τα χειρότερα που έρχονται τον χειμώνα, σε ότι αφορά στην οικονομία της Τουρκίας, θέλει η Ερντογάν, ο οποίος δεν αποκλείεται να προκηρύξει εκλογές εντός του επόμενου μήνα.

Την ίδια ώρα οι φήμες για capital controls στην Τουρκία γίνονται εντονότερες κάθε ημέρα που περνάει.

Τι μεταδίδουν τα ΜΜΕ

Το ενδεχόμενο επιβολής capital controls τέθηκε από τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Τουρκίας σε σύσκεψη υπό τον Ταγίπ Ερντογάν με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών.

Σενάρια για επιβολή capital control και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προβάλλουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, το εν λόγω ρεπορτάζ κάνει λόγο για προκήρυξη πρόωρων εκλογών εντός του Ιούλιου, παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα πράγματα για την τουρκική οικονομία θα επιδεινωθούν δραστικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δείτε επίσης:  Μικτή εικόνα παρουσίασε την Τρίτη η Wall Street – Ο Dow Jones σημείωσε την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση του

Στόχος το… συνάλλαγμα

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο «τραπέζι» της τουρκικής κυβέρνησης έπεσε και το ενδεχόμενο επιβολής capital controls έτσι ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να διατηρούν στις τράπεζες συνάλλαγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 65% των καταθέσεων στις τράπεζες είναι σε συνάλλαγμα, δηλαδή σε ευρώ ή δολάρια λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης.

Το ενδεχόμενο επιβολής capital controls τέθηκε από τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Τουρκίας σε σύσκεψη υπό τον Ταγίπ Ερντογάν με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών.

Ο τραπεζίτης φέρεται να είπε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά αν δεν εφαρμοστούν κλιμακούμενα capital controls με τον υπουργό Οικονομικών να ζητεί προς το παρόν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν και ενδεχομένως να ληφθούν ορισμένα πιο ήπια μέτρα.

Δείτε επίσης:  O «πάγος» από τον Μπάιντεν φέρνει πολιτική κρίση στην Τουρκία: Σενάρια αντικατάστασης του Τσαβούσογλου από την Τανσού Τσιλέρ – Τι επιδιώκει ο Ερντογάν

The post Τουρκικά ΜΜΕ : Φόβοι για capital controls και πρόωρες εκλογές. Οι κινήσεις Ερντογάν για να προλάβει τα χειρότερα appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.