Το βίντεο που ανέβασε στο twitter o Tσαβούσογλου για την επίσκεψή του στην Ελλάδα – Ο “φίλος Νίκος Δένδιας” και οι ευχαριστίες για την φιλοξενία

Τσαβούσογλου Δένδιας

Τσαβούσογλου Δένδιας

To κλίμα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση με την “μάχη της Αγκυρας”, την θυελλώδη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον τούρκο ομόλογό του στην Τουρκία. Και για του λόγου το αληθές, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φρόντισε να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο με τον θετικό, όπως τον περιγράφει απολογισμό του ταξιδιού του στην Ελλάδα.

Στο βίντεο των 99 δευτερολέπτων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζει την χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια και ευχαριστεί τον ομόλογό του Νίκο Δένδια για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

H συμφωνία των 25 σημείων

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κατανόηση τις σχέσεις μας και επικεντρωθήκαμε στη συνεργασία των δυο χωρών» αναφέρει ενώ τονίζει ότι υπήρξε συμφωνία αρχών σε 25 σημεία: Από τις μεταφορές και την ενέργεια, τον τουρισμό, το περιβάλλον και το εμπόριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας λέει ακόμη ότι αποφασίστηκε αμοιβαία αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα έχει θετική επίδραση στον τουρισμό των δύο χωρών.

Δείτε επίσης:  Πώς να θεραπεύσετε τις σκασμένες φτέρνες σας

Οι διερευνητικές επαφές

Αναφερόμενος στον 63ο κύκλο των διερευνητικών επαφών που θα γίνουν στην Τουρκία ο Τσαβούσογλου αναγνωρίζει ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές σε αυτά τα θέματα και εκφράζει την ελπίδα να επιλυθούν στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.  Ωστόσο σημειώνει ότι η Τουρκία συμμετέχει σε έναν διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.

The post Το βίντεο που ανέβασε στο twitter o Tσαβούσογλου για την επίσκεψή του στην Ελλάδα – Ο “φίλος Νίκος Δένδιας” και οι ευχαριστίες για την φιλοξενία appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.