Το νέο ηλεκτρικό…

Το νέο ηλεκτρικό ID.4, επικράτησε του ισχυρού διεθνούς ανταγωνισμού στα World Car Awards και αναδείχθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021». Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 93 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 24 χώρες από όλον τον κόσμο.

Για να είναι επιλέξιμο για το βραβείο World Car of the Year, ένα αυτοκίνητο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους. Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη φιλικότητα προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων κατά την κίνηση, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ID.4. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή head-upοθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες ως τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη εικόνα σε απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα.

Δείτε επίσης:  Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το ID.4 θέτει επίσης νέα στάνταρ στην ψηφιοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο μπορεί να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες “over the air”, ασύρματα. Η Volkswagen είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο από το καλοκαίρι.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 σε όλο τον κόσμο, μέσα στο 2021, με στόχο να λανσάρει ένα τουλάχιστον ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, κάθε χρόνο. Τα πέντε μοντέλα της Volkswagen που έχουν κατακτήσει το World Car of the Year είναι: Golf-World Car of the Year 2009, Polo- World Car of the Year2010, up! – World Car of the Year2011, Golf- World Car of the Year2013, ID.4 – World Car of the Year2021.

Δείτε επίσης:  Γύρισε ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών – ‘Ωθηση από τον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο

 

 

 

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

The post appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.