Τσιόδρας: Δυστυχώς έχουμε αύξηση κρουσμάτων στην Αθήνα – Αυξητική τάση και στις νοσηλείες

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο ιός» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας από το βήμα της Βουλής

Παρουσιάζοντας χάρτες και στοιχεία εμφανίστηκε στη Βουλή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό χάρτη θετικότητας η Ελλάδα παραμένει μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες σε καλά ποσοστά θετικότητας.

«Αυτός ο χάρτης εμένα δε μου λέει τίποτα γιατί φτιάχτηκε για λόγους ταξιδιωτικούς. Μακάρι να έχω περισσότερα τεστ και χαμηλότερο δείκτη θετικοτητας από το 4%» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρέπει να σταθμίζουμε τα στοιχεία για να δούμε που χρειάζεται περισσότερος έλεγχος, αν χρειάζεται παραπάνω μέτρα και να έχεις διαθέσιμα τεστ. Δυστυχώς έχουμε μία αύξηση στην Αθήνα. Τι θα κάνουμε; Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο ιός. Ελπίζουμε να είναι για λίγους μήνες ακόμα εδώ και να το καταπολεμήσουμε με τα εμβόλια» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας παρουσιάζοντας σειρά χαρτών από σημεία της Αττικής που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Δείτε επίσης:  Προσλήψεις στον Δήμο Λεβαδέων: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

«Η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά μια περιοχή η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μια αυξητική τάση, την οποία την μετράμε όπως μέτρα με το ρυθμό αναπαραγωγής για τα κρούσματα, και έχει περάσει το 1» είπε ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα

Source link