«Υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός» δηλώνει ο διοικητής της NASA: «Είμαστε μόνοι εκεί έξω; Προσωπικά νομίζω ότι δεν είμαστε» είπε ο Μπιλ Νέλσον.

«Υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός» δηλώνει ο διοικητής της NASA

«Υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός» δηλώνει ο διοικητής της NASA

Την εκτίμηση ότι οι άνθρωποι δεν είναι «μόνοι» στο σύμπαν εξέφρασε ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, σχολιάζοντας προ ημερών την έκθεση των ΗΠΑ για τα UFO που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την έκθεση, από 144 αναφορές που έχουν γίνει για «UAP» (unidentified aerial phenomena) όλες παραμένουν ανεξήγητες – εκτός από μία: επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε. Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εξωγήινης προέλευσης.

Ο 78χρονος διοικητής της NASA είπε στο CNNi ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι κάποια άλλη χώρα στον πλανήτη έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ιπτάμενα αντικείμενα σαν αυτά που ανέφεραν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει άλλος εξωγήινος πολιτισμός.

Δείτε επίσης:  Παράθυρο για επιδιαιτησία στο Αιγαίο αφήνει η Άγκυρα – Τι δηλώνει “διπλωματική πηγή” στη Deutsche Welle

«Το σύμπαν είναι τόσο μεγάλο και τόσο παλιό» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε ένα πρόγραμμα στη NASA που ονομάζεται “αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης”. Αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία επικοινωνία, κανένα “σήμα” από κάτι τέτοιο» τόνισε.

Ο Μπιλ Νέλσον πιστεύει πιστεύει μάλιστα ότι οι άνθρωποι θα πάρουν μια ένδειξη ζωής έξω από τη δική μας που υπάρχει στο σύμπαν.

Ο πρώην αστροναύτης πρόσθεσε ότι η NASA εδώ και χρόνια αναζητεί ζωή, ενώ αναφέρθηκε και το πρόγραμμα Αστροβιολογίας της NASA.

The post «Υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός» δηλώνει ο διοικητής της NASA: «Είμαστε μόνοι εκεί έξω; Προσωπικά νομίζω ότι δεν είμαστε» είπε ο Μπιλ Νέλσον. appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Δείτε επίσης:  Τι μπορεί να κάνει το Botox για τις ρυτίδες