ηλεκτρονική πειρατία

Φυλακή για ηλεκτρονική πειρατεία

Απόφαση – σταθμός : Πρώτη φυλάκιση για ηλεκτρονική πειρατεία στην Ελλάδα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής εξέδωσε απόφαση με την οποία έστειλε στην φυλακή για 5 χρόνια τον ιδιοκτήτη του σαιτ greekstars.net. Η κατηγορία αφορά την για παράνομη διάθεση κινηματογραφικών ταινιών, μουσικής, προγραμμάτων Η/Υ και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στης φυλακές Κομοτηνής αμέσως μετά την εξαγγελία του δικαστή.

Κάθειρξη πέντε ετών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η δικαιοσύνη αποφασίζει με τελεσίδικη απόφαση να στείλει στην φυλακή ιδιοκτήτη ιστοσελίδας με την οποία διακινούνται πειρατικά προγράμματα και λογισμικό. Όπως είναι φυσικό η δικαστική απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο προηγούμενο και για άλλες υποθέσεις. Τα πράγματα πλέον έχουν σοβαρέψει και όσα άλλα σαιτ διακινούν πειρατικές ταινίες οφείλουν να συμμορφωθούν αλλιώς διακινδυνεύουν να φυλακισθούν. Φαίνεται ότι και στην Ελλάδα τα πράγματα θα ακολουθήσουν την πεπατημένη στην Δυτική Ευρώπη όπου δεν υπάρχουν ιστοσελίδες με πειρατική διανομή ταινιών και λογισμικού. Εκεί οι πολίτες έχουν συνηθίσει να αγοράζουν και να πληρώνουν για να βλέπουν ταινίες στους υπολογιστές τους.

Δείτε επίσης:  Δυναμική ανάπτυξη της “Βογιατζόγλου”. Ανακοίνωσε συνεργασία με μεγάλο γερμανικό Οίκο στα συστήματα αυτοματοποιημένων αποθηκών

Τέλος στην πειρατεία στο Ίντερνετ στην Ελλάδα

Ο κατηγορούμενος είχε άλλες 4 καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του τα τελευταία χρόνια όμως παρά της ποινικές διώξεις συνέχιζε να μοιράζει πειρατικό περιεχόμενο μέσου του σαιτ του. Φαίνεται ότι η κερδοφορία ήταν δελεαστική για να μην διακόψει την δραστηριότητα του και απλά μετά από κάθε δικαστική προσφυγή να αγοράζει καινούριο domain και να συνεχίζει από εκεί να παρέχει της υπηρεσίες του.

Δείτε ΕΔΩ