Ο καθένας πληρώνει τα δικά του στην ταβέρνα

Ισότητα στο ζευγάρι: Εστιατόριο προσφέρει τον λογαριασμό χωρισμένο στα δύο

Το Blackwood’s Bar and Grill στο Εδιμβούργο, το οποίο λειτουργεί μαζί με το ξενοδοχείο Nira Caledonia εισήγαγε μια καινούρια καινοτόμος μέθοδο, θέλοντας να αποδείξει την πραγματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Θέλοντας να πρωτοτυπήσει προσφέρει δυο λογαριασμούς στο τραπέζι όπου έχουν παραγγείλει ένας άνδρας και μια γυναίκα θέλοντας να τονίσει ότι σε ένα ραντεβού δεν πρέπει να πληρώνει πάντα ο άνδρας. Εσείς έχετε την δυνατότητα όταν κάνετε κράτηση είτε μέσου τηλεφώνου, είτε online να δηλώσετε ότι θέλετε ο καθένας στο τραπέζι να πληρώσει τον δικό του λογαριασμό. Έτσι το γκαρσόνι θα φέρει ότι αντιστοιχεί στον καθένα. Μπορεί κάποιες γυναίκες να δυσανασχετήσουν, ειδικά αν έχουν συνηθίσει να της κερνάνε ποτά και φαγητό σε ταβέρνες όμως πληρώνουν αργότερα σε είδος στο ξενοδοχείο όπου της πάει ο άνδρας όμως σκωτσέζικο εστιατόριο λειτουργεί με άλλη λογική και πρότυπα.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: ΜΑΙΡΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ο Γκάρι Χάρντινγκ, διευθυντής του μπαρ Blackwood δήλωσε στα βρετανικά tabloid:

«Όταν φτάνει ο λογαριασμός, μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσάρεστες συζητήσεις μεταξύ δύο ανθρώπων και έχουμε κάνει δική μας υπόθεση την παροχή βοήθειας, για να μην υπάρχει αυτή η αμηχανία. Μας αρέσει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και δεν υπάρχει άλλο εστιατόριο στην πόλη που να προσφέρει κάτι τέτοιο». «Εμείς δεν επιβάλουμε τη ρύθμιση στα ζευγάρια. Οι επισκέπτες πρέπει απλά να το αναφέρουν μόνο όταν κάνουν την κράτηση».

Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως οι κρύοι Βρετανοί γουστάρουν της καθαρές και σταράτες κουβέντες και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα από την αρχή. Ο Έλληνας ο καψουριάρης θέλει το πίτσι πίτσι και το μπλα μπλά για να ρίξει την γκόμενα και το κέρασμα είναι μέρος του όλου κόλπου. Έτσι στην ταβέρνα θα κεράσει 5 γκόμενες με την ελπίδα να πηδήξει τουλάχιστον την 1.

Δείτε επίσης:  Αθηναΐς Νέγκα κατά Ανθής Βούλγαρης για την Παγώνη: Διασκεδαστικό να την ειρωνεύεσαι επειδή δεν επέβαλες το χιούμορ σου