Οι λέξεις του Μάκη Ψωμιάδη που έμειναν στην ιστορία

7 λέξεις του Μάκαρου που έμειναν

Ο συχωρεμένος Μάκης Ψωμιάδης υπήρξε αμφισβητούμενη φυσιογνωμία που άφησε όμως το προσωπικό του στίγμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας της παρακάτω 7 λέξεις οι οποίες έμειναν ως σήμα κατατεθέν του:

  1. Αγαπούλα – Χωρίς να έχει σημασία αν μιλούσε σε γυναίκα ή άνδρα, αν ο συνομιλητής του Μάκαρου άξιζε την οικειότητα του γινόταν αγαπούλας χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα ακολουθούσαν μόνο παρόμοια γλυκόλογα. Άλλωστε οι μπίζνες δεν σηκώνουν γλυκόλογα.
  2. Μπίζνα – Σε μια συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ ερωτηθέμενος για την απουσία του επενδυτή Αλεχάντρο Σκλαβενίτη, δικαιολογήθηκε ότι ερχόταν «από 15ωρη μπίζνα».
  3. Φόλιας – Και ο Αντόνιο Φόλια ελληνοποιήθηκε με μια προσθήκη του τελικού ς στο επίθετο του Folha. Έτσι για να νιώθει ένας από εμάς 🙂
  4. (Ξαα)φιξάρω – Όσοι δεν κατάλαβαν τι ήθελε να πει με την έκφραση “κάθε εταιρεία πρέπει να εκμεταλλεύεται όλα τα δικαιώματα που της δίνει το δικαίωμα διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων”, ο Μάκαρος ήταν πρόθυμος να τους το “ξααφιξάρει”.
  5. Ντρέψου – Ο Μάκης δεν δεχόταν υποδείξεις από κανέναν, και δεν ήταν άνθρωπος που θα άφηνε μια κουβέντα εναντίον του να πέσει έτσι απλά κάτω. Όταν κάποιος “παράγοντας” τόλμησε κάποτε να του φωνάξει “θα έπρεπε να ντρέπεστε, κύριε Ψωμιάδη”, εισέπραξε την προστακτική-κόλαφο “ντρέψου σύ ρε”.
  6. Ιπποβέντουρι – Ο θρυλικός Big Mak “μετέφρασε” την εταιρεία Ippoventure, βαφτίζοντας την Ιπποβέντουρι και το όνομα έμεινε.
  7. Μπασκετμπολίστας του μπάσκετ – Υπήρξε εποχή κατά την οποία γινόντουσαν κάποιες συζητήσεις τον Σαμπόνις. Ο Ψωμιάδης μιλούσε με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο του μπάσκετ της Λιθουανίας για να φέρει τον μεγάλο Arvydas Sabonis στην ΑΕΚ, δηλώνοντας άνετα στο μικρόφωνο του Χάρη Αλευρόπουλου ότι χρειαζόταν λίγη τύχη για να παίξει στην ΑΕΚ αυτός ο “μεγάλος μπασκετμπολίστας του μπάσκετ“.

Δείτε επίσης:  Νέο Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot by HHG στη Σαντορίνη